Taiem limba in vreo 4 bucati si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce da intr-un clocot, aruncam prima apa, spalam bine bine bucatile de limba si le punem din nou la fiert in alta apa curata calduta impreuna cu 1 ceapa crestata la capete, 2 morcovi tocati marunt si 2 tulpini telina ,sare.
Acoperim oala si o lasam la fiert la foc mic pana cand se patrunde bine. Dupa ce este complet fiarta, o scoatem pe un fund de lemn si o lasam sa se racoreasca dupa care o curatam de coaja.
Taiem bucatile de limba in felii subtiri. Intr-o cratita, punem putin ulei si o ceapa tocata marunt marunt. Dupa ce devine translucida, adaugam 1 polonic de supa de limba (apa in care a fiert limba devine o supa delicioasa) si 2-3 linguri de suc de rosii. Amestecam bine, adaugam bucatile de limba, maslinele, foile de dafin, are si boabe de piper si inca 1-2 polonic de supa.
Acoperim si mai lasam pe foc vreo 30 miinute, timp in care daca scade sosul mai adaugam supa. Spre sfarsitul prepararii, frecam separat 1 lingurita de faina cu putin sos si apoi il adaugam mancarii ca sa mai ingrosam sosul.Lasam inca vreo 15 minute pe foc. Noua ne place sosul un picut mai lichid dar daca il vreti mai grosut frecati 2 lingurite de faina cu putin sos. Este excelenta cu paine calda inmuiata in sos.
Comentarii:
Respectand prevederile retetei,am obtinut un preparat "deosebit de gustos (apetisant) !"
Arata bine
DELICIOS
Eu știu ca, la mâncarea de masline se pun feliuțe de lămâie tăiate subțire
Bunaaaaaa
Super
Bun de tot
Este f.f.f.f.,buna !Eu nu am pus faina, am pasat cu blenderul legumele si astfel sosul a iesit consistent.Depinde de gust ! Nina.
Excelent!