Mancare de salata verde

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
35 min
210 Kcal

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire20 min
  • Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
  • In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi.
  • Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi laptele. Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
  • Se condimenteaza su sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
  • Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 210Kcal
  • Carbo: 22g
  • Grăsimi: 8.6g
  • Grăsimi sat.: 2.4g
  • Proteine: 10.3g
  • Fibre: 9.9g
  • Zahăr: 14.7g
  • ProPoints: 6
  • SmartPoints: 8
Informații nutriționale pentru 1 porție (504g)
lilidanaLilidana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

18/03/2014

Am facut-o

(0) (0) abuz
17/05/2013

Good

(0) (0) abuz
Cocolino
Cocolino, 12/02/2011

Uuuuuu

(0) (0) abuz
edith_erdei@yahoo.com, 12/02/2011

Mai degraba ragout decit mincare,dar fie...un cocolos/doua cocoloase

(0) (0) abuz