Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, apoi se pun la scurs intr-o sita. Se incinge cuptorul la 400F. Se incinge o tigaie, se adauga ceapa si sarea si se prajeste 2-3 minute , se adauga si uleiul si se soteaza alte 3-4 minute amestecand des sa nu se arda, vrem ceapa usor caramelizata.
Se adauga si prosciutto taiat fasii pt 1 minut apoi 200ml din lapte si foaia de dafin, se lasa la fiert pt 3 minute la foc mediu-mi. Separat, intr-o cratita, se pregateste un sos bechamel.
Se pune untul la topit, cand e complet topit se adauga faina si se amesteca bine pt 2 minute, sa schimbam gustul fainii.
Urmeaza restul de lapte si frisca, care se adauga incet si se amesteca incontinuu sa nu se formeze cocoloase.
In bechamel se adauga si laptele cu ceapa si prosciutto, apoi branzeturile si se amesteca pana se obtine un sos mai gros, se gusta de sare si piper, se adauga peste macaroane si se amesteca bine.
Se toarna totul intr-o tava de ceramica unsa in prealabil cu putin unt, se presara bine cu pezmet.
Se pun bucatele de unt din loc in loc si la cuptor cu tava, pt 30 de minute ultimele 2 minute le-am pus pe broil/grill in cu gand sa rumenesc frumos pezmetul. Il vrem doar rumenit.
400 F??? Se "parejeste ceapa si sarea? Ne ia de idioti?? Ii pot da lectii cum se poate gati camebert rola la cuptor, cu cascaval, eventual 2 oua batute, etc!
Comentarii:
400 F??? Se "parejeste ceapa si sarea? Ne ia de idioti?? Ii pot da lectii cum se poate gati camebert rola la cuptor, cu cascaval, eventual 2 oua batute, etc!