Cautati o reteta pentru o masa usoara si completa? Alegeti linte in stil spaniol! O mancare echilibrata a carei reteta este transmisa din generatie in generatie ... in Spania :-)
Puneti apa si lintea oala si aduceti la fierbere. Se lasa la foc mediu timp de 15 minute.
Adaugati cartoful curatat si taiat, rosia curatata si taiata in bucati. Adaugati ardeii taiati, ceapa si cateii de de usturoi.
Curatati morcovul si taiati-l in rondele. Adaugati-l la amestec. Puneti si baconul si amestecati.
Puneti bucatile de carnat pe o farfurie acoperita cu servetele de hartie si puneti-o in cuptorul cu microunde timp de 1 minut. Acest lucru va ajuta sa eliminați grasimea din carnat.
Adaugati-l la amestec, apoi puneti sare, boia de ardei, colorant alimentar si ulei de masline. Se amesteca bine, se acopera si se gateste timp de 25 de minute la foc mic (sau pana cand cartofii sunt gatiti).
LINTEA SE CLATESTE CU APA RECE DE CATEVA ORI INAINTE DE A O PUNE IN OALA. Lintea e obligatorio sa o clatiti de cateva ori cu apa rece ca e plina de praf, etc. Dupa aceea puteti sa o lasati o ora in apa rece sa se inmoaie si isi va dubla volumul, asa nu trebuie sa o lasati sa fiarba mult. Nu se pune nici un colorant alimentar, eu stau in Madrid si nu am vazut colorant alimentar la linte. Colorant alimentar pun spaniolii la paella, un praf galbui marca carmencita. Eu nu pun nici un colorant in linte si nici spaniolii nu pun. Se pune ceapa, zarzavaturi, morcovi, cartofi sa-i dea consistenta, merge cu orice tip de carne, pui, vaca, porc, etc ori ciuperci. Se fierb oasele de pui in linteca sa dea gust, aici se numeste caldo de pollo fiertura de oase. Daca puneti si oase sa fiarba ii da gust bun, daca nu-i puneti nici un fel de carne macar caldo de pollo sa-i puneti, adica oasele fierte sa-i dea consistenta.
Pentru Toata lumea. Vati totala dreptate!!! In plus pentru John, eu m-am gandit la un" albastru de Voronet" si "rosu de Congo" Vor iesi diferite nuante de rosu-violaceu functie de raportul de amestecare.Pofta buna celor care au initiativa de a se sacrifica. Eu in niciun caz. Cele bune tuturor.!!!
Nu e nici ciorba de linte nici ciorba ardelenesca cu afumatura. Daca spaniolilor le place amestecatura asta, e treaba lor. Auzi, colorant alimentar! Si ce culoare sa fie? M-a gandeam la un albastru sau violet!
Comentarii:
LINTEA SE CLATESTE CU APA RECE DE CATEVA ORI INAINTE DE A O PUNE IN OALA.
Lintea e obligatorio sa o clatiti de cateva ori cu apa rece ca e plina de praf, etc. Dupa aceea puteti sa o lasati o ora in apa rece sa se inmoaie si isi va dubla volumul, asa nu trebuie sa o lasati sa fiarba mult. Nu se pune nici un colorant alimentar, eu stau in Madrid si nu am vazut colorant alimentar la linte. Colorant alimentar pun spaniolii la paella, un praf galbui marca carmencita. Eu nu pun nici un colorant in linte si nici spaniolii nu pun. Se pune ceapa, zarzavaturi, morcovi, cartofi sa-i dea consistenta, merge cu orice tip de carne, pui, vaca, porc, etc ori ciuperci. Se fierb oasele de pui in linteca sa dea gust, aici se numeste caldo de pollo fiertura de oase. Daca puneti si oase sa fiarba ii da gust bun, daca nu-i puneti nici un fel de carne macar caldo de pollo sa-i puneti, adica oasele fierte sa-i dea consistenta.
TOATE BUNE DAR FĂRĂ COLORANT.
Pentru Toata lumea. Vati totala dreptate!!! In plus pentru John, eu m-am gandit la un" albastru de Voronet" si "rosu de Congo" Vor iesi diferite nuante de rosu-violaceu functie de raportul de amestecare.Pofta buna celor care au initiativa de a se sacrifica. Eu in niciun caz. Cele bune tuturor.!!!
Nu e nici ciorba de linte nici ciorba ardelenesca cu afumatura. Daca spaniolilor le place amestecatura asta, e treaba lor. Auzi, colorant alimentar! Si ce culoare sa fie? M-a gandeam la un albastru sau violet!
As recomanda fără colorant alimentar.... nu folosește la nimic.