Pentru weekendul acesta dupa ce ne-am rasfatat cu cotlete marinate ,am zis ca e bun si ceva mai…clasic oarecum si am pregatit o delicioasa linte cu carne de porc. Eu am folosit linte verde dar se face la fel indiferent de ce linte aveti. Eu am mai facut odata linte rosie si am observat acum facand-o si pe aceasta verde ca aceasta se tine mai bine dupa fierbere,cea rosie parca se zdrobise mai tare desi eu nu fierb excesiv mancarea daca nu e cazul.
Ceapa si usturoiul le-am tocat marunt si le-am pus intr-o cratita cu ulei incins si foile de dafin,le-am lasat pana s-au inmuiat putin,am adaugat apoi boiaua si morcovul taiat rondele,si am mai lasat 2 minute pe foc apoi am adaugat carnea taiata cubulete pe care am lasat-o cam 3 minute dupa care peste toate acestea am adaugat pasta de curry,sosul teriaki si 400 ml lapte de cocos si am lasat sa fiarba la foc mic pana cand s-a inmuiat carnea.
Cand carnita era mai mult de jumatate fiarta am adaugat si lintea,am mai completat cu putina apa si am lasat sa fiarba totul pana cand lintea s-a inmuiat.
La final am decorat cu frunze de ceapa verde taiata marunt si am servit alaturi de o salata de rosii.
Scumpa??? Laptele de cocos se poate face acasa si o nuca costa 1,9 -2,0 ron nu mi se pare scump...