Linte verde cu carne de porc

De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei. Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte, cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.
Ingrediente
4
Am folosit:
Rețete inrudite
-
Linte cu pulpa de porc
-
Linte spaniola
-
Mâncare de linte cu cârnați de morteau
-
Medalioane cu linte rosie
Preparare
Preparare30 min
Gătire1 oră
- Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.
- Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul, apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin, curry, boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.
- Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.
Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura :) o bunatate!
Pofta mare!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
27/08/2013
Salut! Pare foarte gustoasa.Voi incerca si eu, mai ales ca nu este complicat. multumesc si o zi buna!

Nu, nu ramane tare deloc!