De data asta lintea am facut-o mai spre traditional romanesc pentru ca am vrut sa vad cum este dar si pentru ca se intorceau parintii lui iubi de la tara si e complicat pentru ei cand gatesc cu alte arome decat cele invatate de ei. Mai am in blog si reteta de linte cu lapte de cocos si am considerat ca e oportun si pentru cititorii mei sa vada si o alta abordare a mancarii cu linte, cum am spus mai apropiata de traditional romanesc.
Carnea de porc am curatat-o putin de grasime si am taiat-o cubulete,ceapa si usturoiul le-am taiat marunt si morcovul in bucati mici. Intr-un castron am pus lintea pe care am spalat-o in cateva ape si apoi am lasat-o la inmuiat.
Intr-o cratita am pus la calit in putin ulei ceapa si usturoiul, apoi am adaugat carnatul si slaninuta taiate bucati mici si le-am lasat la prajit impreuna,am pus apoi foile de dafin, curry, boiaua morcovii si mai apoi bucatile de carne pe care le-am lasat la foc pana au prins o culoare frumoasa.
Am adaugat apoi lintea si o supa de pui facuta din cele 2 cuburi si am lasat la foc mic pana cand toate ingredientele au fost perfect gatite.
Noi am servit cu castraveti murati de la tara,facuti la saramura :) o bunatate!
Nu, nu ramane tare deloc!