Petitchef

Hering in cojoc

Felul principal
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • Toate legumele se fierb bine, cu exceptia cepei care trebuie tocata, asa cruda cum este. Cand au fiert se decojesc. Intr-o farfurie adanca se asterne heringul taiat marunt, intr-un strat uniform.
  • Pentru al doilea strat se utilizeaza ceapa tocata marunt. Cartofii se dau prin razatoare deasupra blidului, uniform ceea ce va constitui stratul urmator. In acelasi mod procedam cu morcovul.
  • Si deasupra maioneza. Asta-i tot! Bineinteles pe masa de revelion nu lipseau mandarinele sau portocalele .
  • Toate gospodinele Uniunii pregateau reteta asta din timp, pentru ca atunci cand se punea cojocul pe masa, maioneza reusea sa absoarba roseata din sfecla si cusma deasupra era rosie, ca si cusma lui Mos Jerila.
  • Asa cum revelionul se sarbatorea 2 sau trei zile la rand, cusma rosie era ceva firesc. Cusma alba, in schimb, era doar pe suba ce avea o vechime nu mai mare de 20 minute.Gustul subei imi place si astazi, mai ales pentru ca e un gust bagat in sange din frageda copilarie.
  • Pavel zice ca reteta originala e altfel:
    Primul strat trebuie sa fie ceapa, ca otetul si uleiul cu care se stropeste sa o inmoaie si sa o faca dulcie, sa-i scada din iuteala si miros. Pe urma pestele, el trebuie sa fie stropit cu putin ulei. Pe urma se pun cartofii, care trebuie unsi cu putina maioneza.
  • Dupa asta se pune sfecla care este unsa cu maioneza asa, generos, cat trebu. Dupa asta se orneaza cu: galbenus fiert faramitat, sau morcov fiert dat prin razatoare, sau cu ce te mai violeaza fantezia.


Poze

Hering in cojoc
Hering in cojoc - poza 2
Hering in cojoc - poza 3

Întrebări:




Comentarii:

29/11/2020

Acest fel se numește pește în șubă sau pur și simplu șubă. Nu se folosește hering sărat ci hering marinat cu sare și zahăr,(seliotka) aproape nu se simte sarea. După fiecare strat de legume se unge cu maioneză. Este minunat ca gust, mai ales îmbinarea între gustul puternic al heringului și dulceața sfeclei. În lipsă de hering marinat, care se găsește doar la magazinele Beriozka, puteți marina macrou și să-l folosiți la această salată

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Salată rusească cu maioneză de casă
Salată rusească cu maioneză de casă
3 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Salpicão - salata braziliana
Salpicão - salata braziliana
5 porții
1 h 35 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Coleslaw - salata de varza si morcov
Coleslaw - salata de varza si morcov
4 porții
30 min
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează