Hamburger facut in casa (homemade hamburger)
Ingrediente
4
Preparare
Preparare45 min
Gătire15 min
- Mai intai curata carnea de tendoane. Toac-o cu ce ai la indemana. In putin ulei inmoaie ceapa. Amesteca in carne ceapa, corindru, chimen, parmezan, ou, niste sare.
- Fac toata operatia asta cu mana, ca sa se amestece mai bine. Atinge putin cu limba ca sa vezi daca e destul de sarat. Potriveste de sare si piper. Pune 2 linguri de pesmet si amesteca. Daca compozitia e prea moale, mai pune pesmet.
- Formeaza 4 chiftele mai mari si aplatizeaza-le putin, ca sa nu fie foarte groase. Da-le prin putin pesmet, pune-le pe o farfurie si pune-le la rece:in congelator cam 20 min sau in frigider cam 1 ora.
- Incalzeste o tigaie si pune putin ulei. Prajeste chiftelele la foc mediu cam 15 minute (sau mai putin daca iti plac mai in sange), pe ambele parti. Ca sa se faca mai repede apasa cu paleta chiftelele in timp ce ele se prajesc.
- Taie chiflele in 2 si prajeste-le putin in toaster. Unge jumatatea de jos cu sos de rosii, pune un strat de varza deasupra, apoi chifteaua varza si ceapa. Daca iti place mai iute, unge cealalta jumatate de chifla cu mustar.Se servesc calzi.
Cooking with my soul
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă