Petitchef

Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat

Există clasice de care nu ne vom sătura niciodată și acesta este Hachis parmentier - plăcinta ciobanului! Carne condimentată și piure de cartofi deasupra. Un preparat care va încânta întreaga familie ;-) Aici vă împărtășim rețeta fără greș, un must-have în cartea de rețete de gătit. Poftă bună!

Felul principal
6 porții
15 min
40 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Piure de cartofi:

Carne:

Materiale

  • Sită
  • oală
  • cuptor
  • vas pentru gratinat
  • zdrobitor de usturoi

Preparare

  • Etapa 1 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Curățați și tăiați cartofii în bucăți. Fierbeți 20 de minute totul într-o oala mare cu apă clocotita în care ați adăugat sare.Verificați gătirea și scurgeți.
  • Etapa 2 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Se zdrobesc cartofii apoi se adaugă laptele și se condimentează cu nucsoară, sare și piper. Amestecați bine. Adăugați apoi untul tăiat bucățele mici și amestecați din nou.

    * Puteți folosi o sită pentru a obține un piure foarte fin.
  • Etapa 3 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Ceapa se toacă și se rumenește într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline și un pic de unt. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați până ce ceapa devine translucidă.
  • Etapa 4 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Adăugați carnea tocată, sare și piper și rumeniți la foc mediu/mare până când carnea este fiartă.
  • Etapa 5 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Adăugați bulionul și lăsați totul să se reducă la foc mediu, amestecând regulat.
  • Etapa 6 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Când lichidul s-a redus, se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. Luați de pe foc.
  • Etapa 7 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Transferați carnea în vasul de gratinat.
  • Etapa 8 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Întindeți piureul pe toată suprafața și neteziți deasupra.
  • Etapa 9 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Folosind o furculiță, răzuiți suprafața piureului.
    *Puteți crea modelul dorit, noi am desenat niște valuri.
  • Etapa 10 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Puneți pesmetul deasupra.
  • Etapa 11 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Puneți plăcinta ciobanului în cuptor, pe modul grătar, pentru cel puțin 10 minute. Așezați vasul sus și urmăriți: blatul trebuie să fie frumos rumenit și colorat, fără să se ardă.
  • Etapa 12 - Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
    Gata!

Observații:

Piureul:
Folosirea unei site vă permite să obțineți un piure foarte fin. Acest pas nu este obligatoriu.
Puteți schimba rețeta adăugând cartofi dulci sau dovleac, în piure.

Carne:
Puteți folosi carne tocată de vită sau altă carne tocată (și chiar să înlocuiți cu preparat vegetal sau proteine ​​​​de soia texturate). Plăcinta ciobanului este un preparat anti-risipă perfect!

Pesmet:
Va crea o crustă crocantă deasupra și va oferi o textură suplimentară. Desigur, nu este obligatoriu să îl adăugați.

Cum se păstrează plăcinta ciobanului?
O puteți păstra până la 5 zile la frigider într-un recipient ermetic sau acoperit cu folie alimentară. Se reîncălzește la cuptor.

Pot congela plăcinta ciobanului?
Puteți congela plăcinta ciobanului fără nicio grijă. Se reîncălzește la cuptor.



Echipamente de gătit

Cuptor

Poze

Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - poza 2
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - poza 3
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - poza 4
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - poza 5

Întrebări:




Comentarii:

szokeflorica, 28/01/2024

Super reteta

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hachis parmentier - varianta usoara
Hachis parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
Cartofi prăjiți la cuptor, rețeta clasică și de neratat
5 porții
45 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Creveti crocanti in foaie de placinta
Creveti crocanti in foaie de placinta
2 porții
25 min
Foarte ușor
4.6 / 5
Rețetă Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
Spanakopita, plăcinta grecească cu spanac și feta
6 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Placinta hamburger
Placinta hamburger
8 porții
50 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pecan pie-placinta cu nuci pecan
Pecan pie-placinta cu nuci pecan
6 porții
2 h 5 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Merele, fructe de toamnă sănătoase, parfumate și gustoase Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează