Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat

Felul principal
Foarte ușor
55 min

Există clasice de care nu ne vom sătura niciodată și acesta este Hachis parmentier - plăcinta ciobanului! Carne condimentată și piure de cartofi deasupra. Un preparat care va încânta întreaga familie ;-) Aici vă împărtășim rețeta fără greș, un must-have în cartea de rețete de gătit. Poftă bună!

Ingrediente

6

Piure de cartofi:

Carne:

Materiale

  • Sită
  • oală
  • cuptor
  • vas pentru gratinat
  • zdrobitor de usturoi

Preparare

Preparare15 min
Gătire40 min
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 1Curățați și tăiați cartofii în bucăți. Fierbeți 20 de minute totul într-o oala mare cu apă clocotita în care ați adăugat sare.Verificați gătirea și scurgeți.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 2Se zdrobesc cartofii apoi se adaugă laptele și se condimentează cu nucsoară, sare și piper. Amestecați bine. Adăugați apoi untul tăiat bucățele mici și amestecați din nou.

    * Puteți folosi o sită pentru a obține un piure foarte fin.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 3Ceapa se toacă și se rumenește într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline și un pic de unt. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați până ce ceapa devine translucidă.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 4Adăugați carnea tocată, sare și piper și rumeniți la foc mediu/mare până când carnea este fiartă.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 5Adăugați bulionul și lăsați totul să se reducă la foc mediu, amestecând regulat.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 6Când lichidul s-a redus, se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. Luați de pe foc.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 7Transferați carnea în vasul de gratinat.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 8Întindeți piureul pe toată suprafața și neteziți deasupra.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 9Folosind o furculiță, răzuiți suprafața piureului.
    *Puteți crea modelul dorit, noi am desenat niște valuri.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 10Puneți pesmetul deasupra.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 11Puneți plăcinta ciobanului în cuptor, pe modul grătar, pentru cel puțin 10 minute. Așezați vasul sus și urmăriți: blatul trebuie să fie frumos rumenit și colorat, fără să se ardă.
  • Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat - Preparare etapa 12Gata!

Punctează această reţetă

Observații

Piureul:
Folosirea unei site vă permite să obțineți un piure foarte fin. Acest pas nu este obligatoriu.
Puteți schimba rețeta adăugând cartofi dulci sau dovleac, în piure.

Carne:
Puteți folosi carne tocată de vită sau altă carne tocată (și chiar să înlocuiți cu preparat vegetal sau proteine ​​​​de soia texturate). Plăcinta ciobanului este un preparat anti-risipă perfect!

Pesmet:
Va crea o crustă crocantă deasupra și va oferi o textură suplimentară. Desigur, nu este obligatoriu să îl adăugați.

Cum se păstrează plăcinta ciobanului?
O puteți păstra până la 5 zile la frigider într-un recipient ermetic sau acoperit cu folie alimentară. Se reîncălzește la cuptor.

Pot congela plăcinta ciobanului?
Puteți congela plăcinta ciobanului fără nicio grijă. Se reîncălzește la cuptor.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

szokeflorica

Super reteta

abuz