Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Există clasice de care nu ne vom sătura niciodată și acesta este Hachis parmentier - plăcinta ciobanului! Carne condimentată și piure de cartofi deasupra. Un preparat care va încânta întreaga familie ;-) Aici vă împărtășim rețeta fără greș, un must-have în cartea de rețete de gătit. Poftă bună!
Curățați și tăiați cartofii în bucăți. Fierbeți 20 de minute totul într-o oala mare cu apă clocotita în care ați adăugat sare.Verificați gătirea și scurgeți.
Se zdrobesc cartofii apoi se adaugă laptele și se condimentează cu nucsoară, sare și piper. Amestecați bine. Adăugați apoi untul tăiat bucățele mici și amestecați din nou.
* Puteți folosi o sită pentru a obține un piure foarte fin.
Ceapa se toacă și se rumenește într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline și un pic de unt. Adăugați usturoiul zdrobit și amestecați până ce ceapa devine translucidă.
Adăugați carnea tocată, sare și piper și rumeniți la foc mediu/mare până când carnea este fiartă.
Adăugați bulionul și lăsați totul să se reducă la foc mediu, amestecând regulat.
Când lichidul s-a redus, se adaugă pătrunjelul tocat și se amestecă. Luați de pe foc.
Transferați carnea în vasul de gratinat.
Întindeți piureul pe toată suprafața și neteziți deasupra.
Folosind o furculiță, răzuiți suprafața piureului. *Puteți crea modelul dorit, noi am desenat niște valuri.
Puneți pesmetul deasupra.
Puneți plăcinta ciobanului în cuptor, pe modul grătar, pentru cel puțin 10 minute. Așezați vasul sus și urmăriți: blatul trebuie să fie frumos rumenit și colorat, fără să se ardă.
Piureul: Folosirea unei site vă permite să obțineți un piure foarte fin. Acest pas nu este obligatoriu. Puteți schimba rețeta adăugând cartofi dulci sau dovleac, în piure.
Carne: Puteți folosi carne tocată de vită sau altă carne tocată (și chiar să înlocuiți cu preparat vegetal sau proteine de soia texturate). Plăcinta ciobanului este un preparat anti-risipă perfect!
Pesmet: Va crea o crustă crocantă deasupra și va oferi o textură suplimentară. Desigur, nu este obligatoriu să îl adăugați.
Cum se păstrează plăcinta ciobanului? O puteți păstra până la 5 zile la frigider într-un recipient ermetic sau acoperit cu folie alimentară. Se reîncălzește la cuptor.
Pot congela plăcinta ciobanului? Puteți congela plăcinta ciobanului fără nicio grijă. Se reîncălzește la cuptor.
Comentarii:
Super reteta