Hachis parmentier

Felul principal
4 porții
Ușor
55 min

Este o reteta frantuzeasca, mai exact un "gratinat" cu piure de cartofi, carne tocata si legume tocate marunt acoperite de cele mai multe ori de un strat de branza rasa. Exista si variatii in care se foloseste carne de pui. In Belgia ( zona Flamanda ) se numeste "Gehakt Parmentier" sau "Jagerschotel" iar in Anglia este cunoscuta sub numele de "Shepherd's pie" - daca este facuta cu carne de miel - , "Cottage Pie" - cu carne de vita - Fisherman's Pie - evident cu peste sau "Shepherdess pie" care este varian.


Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare40 min
Gătire15 min


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

marcella_n2013
marcella_n2013, 09/09/2013

Dar uitati cu desavirsire legumele; reteta mea canadiana cuprinde in amestec cu carnea, ceapa, mazare boabe-n din conseva, congelata, , telina verde(tulpini) usturoi... pofta buna! in lmba canadiana se cheama in franceza Pate' chnois(pateu chinezesc) si nu se foloseste orezul!

am gătit această rețetă
(0) (1) abuz
07/09/2013

O mancare foarte grea si cu atatea sosuri si crème....cam gretoasa! Dar.......arata bine!
Ca o completare: inainte de-a se da la cuptor, presarati pesmet peste crema béchamel, ptr. o gratinare (crusta) mai crocanta!!!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
stela, 12/06/2019

Si eu fac dar pun piure ,carne ,piure ,cascaval ras sau mozzarella ,nu adaug legume in carne.Calesc ceapa cu carnea cu sare ,piper si usturoi si suc de rosii si o fierb cam 20 min sa se evapore din zeama si ii spunem musaca cu piure de cartofi

(0) (0) abuz
20/09/2013

Excelent

(0) (0) abuz
07/09/2013

E f.bun cunosc reteta

(0) (0) abuz
07/09/2013

Buna

(0) (0) abuz
07/09/2013

O idee minunata!!

(0) (0) abuz
07/09/2013

Minunat !

(1) (0) abuz



+