Petitchef

Hachis Parmentier

Este o reteta frantuzeasca, mai exact un "gratinat" cu piure de cartofi, carne tocata si legume tocate marunt acoperite de cele mai multe ori de un strat de branza rasa. Exista si variatii in care se foloseste carne de pui.
In Belgia ( zona Flamanda ) se numeste "Gehakt Parmentier" sau "Jagerschotel" iar in Anglia este cunoscuta sub numele de "Shepherd's pie" - daca este facuta cu carne de miel - , "Cottage Pie" - cu carne de vita - Fisherman's Pie - evident cu peste sau "Shepherdess pie" care este varian.

Felul principal
4 porții
40 min
15 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Etapa 1 - Hachis Parmentier
    Fierbeti cartofii, adaugati un cub de unt, sare, piper si putina nucsoara si ii pasati.
    Adaugati laptele si oul si continuati sa pasati pana obtineti un piure fin.
  • Etapa 2 - Hachis Parmentier
    Fierbeti conopida doar "al dente" si o treceti pe sub apa rece pentru a stopa gatirea.
    Intr-o tigaie incingeti untul/uleiul ( eu am pus din ambele ) si prajiti prazul si ceapa pana devin transparente.
  • Etapa 3 - Hachis Parmentier
    Adaugati carnea si prajiti pana aceasta prinde o culoare usor aurie. Condimentati daca este nevoie.
  • Intre timp pregatiti sosul bechamel.
    Topiti untul intr-o craticioara, adaugati faina si amestecati apoi adaugati treptat laptele si branza rasa pana cand aceasta s-a topit si sosul s-a ingrosat (dar nu foarte gros)
    Condimentati cu un praf de nucsoara, sare si piper.
  • Etapa 5 - Hachis Parmentier
    Asezati piureul in vasul pentru cuptor.
  • Etapa 6 - Hachis Parmentier
    Turnati carnea deasupra.
  • Etapa 7 - Hachis Parmentier
    Asezati bucatile de conopida iar apoi sosul bechamel.
    Asezati branza rasa peste tot si bagati la cuptor la 180°C pana aceasta prinde o crusta aurie.


Poze

Hachis Parmentier
Hachis Parmentier - poza 2
Hachis Parmentier - poza 3
Hachis Parmentier - poza 4
Hachis Parmentier - poza 5
Hachis Parmentier - poza 6
Hachis Parmentier - poza 7
Hachis Parmentier - poza 8
Hachis Parmentier - poza 9

Întrebări:




Comentarii:

marcella_n2013
marcella_n2013, 09/09/2013

Dar uitati cu desavirsire legumele; reteta mea canadiana cuprinde in amestec cu carnea, ceapa, mazare boabe-n din conseva, congelata, , telina verde(tulpini) usturoi... pofta buna! in lmba canadiana se cheama in franceza Pate' chnois(pateu chinezesc) si nu se foloseste orezul!

am gătit această rețetă (0) (1) Abuz
07/09/2013

O mancare foarte grea si cu atatea sosuri si crème....cam gretoasa! Dar.......arata bine!
Ca o completare: inainte de-a se da la cuptor, presarati pesmet peste crema béchamel, ptr. o gratinare (crusta) mai crocanta!!!

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
stela, 12/06/2019

Si eu fac dar pun piure ,carne ,piure ,cascaval ras sau mozzarella ,nu adaug legume in carne.Calesc ceapa cu carnea cu sare ,piper si usturoi si suc de rosii si o fierb cam 20 min sa se evapore din zeama si ii spunem musaca cu piure de cartofi

(0) (0) Abuz
20/09/2013

Excelent

(0) (0) Abuz
07/09/2013

E f.bun cunosc reteta

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Buna

(0) (0) Abuz
07/09/2013

O idee minunata!!

(0) (0) Abuz
07/09/2013

Minunat !

(1) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Hachis parmentier - varianta usoara
Hachis parmentier - varianta usoara
6 porții
1 oră
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
Hachis parmentier (plăcinta ciobanului) de neratat
6 porții
55 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Parmentier de canard
Parmentier de canard
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
4.1 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă French taco
French taco
2 porții
45 min
Foarte ușor
3.8 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează