Ceapa se curata si taie marunt.Cartofii la fel se curata si se taie in cuburi de marime potrivita. Slaninuta si cirnatii se taie la fel in bucati potrivite.
Intr-o cratita/oala potrivita se pune untura la incins(se poate si ulei) si in ea se prajesc slaninuta7sunca si cirnatii.Cind acestea au devenit aurii si crocxante se scot pe o farfurie si se pun deoparte.In grasimea din oala se prajeste cepa piina devine aurie, se adaoga boia de ardei dulce si se lasa sa se prajeasca putin amestecind mereu,adaougind otetul , cartofii se amesteca bine si se stinge cu supa.In continuare se adaoga usturoiul trecut prin presa sau tocat marunt, sare, piper, maghiran, dafin si chimen.
Totul se lasa sa de.-a intr-un clocot si se adaoga slaninuta si cirnatii in prealabilö prajiti.
Totul se lasa sa se fiarba usor , amestecind din cind in cind pina cind cartofii sint bine fierti.
Se degusteaza si eventual se mai condimenteza dupa gust.
Gulasul se serveste fierbinte cu o caciulita de smintina plasata in fiecare farfurie si linga baguette proaspete si eventual muratura la alegere.
Cine a scris reteta asta, are habar de gulas ? Nu mai postati toate prostiile de retete sub o denumire care n-are aproape nimic in comun cu reteta originala ! Poate doar...chimenul !
Slanina, carnati, untura! Cum Dumnezeului puteti sa mancati atat de gras??? Si eu fac gulas dar prefer carnea de vita sau pulpa slaba de porc. Si, apropo de reteta de mai sus, ii lipseste ardeiul gras! Ardeiul gras e nelipsit din retetele de gulas, ori aici lipseste si nu e ok.
Comentarii:
Numai cu gulasul nu seamana
Cine a scris reteta asta, are habar de gulas ? Nu mai postati toate prostiile de retete sub o denumire care n-are aproape nimic in comun cu reteta originala ! Poate doar...chimenul !
Slanina, carnati, untura! Cum Dumnezeului puteti sa mancati atat de gras??? Si eu fac gulas dar prefer carnea de vita sau pulpa slaba de porc. Si, apropo de reteta de mai sus, ii lipseste ardeiul gras! Ardeiul gras e nelipsit din retetele de gulas, ori aici lipseste si nu e ok.
Greu cu romana, greu....