Va propun un gulas cu fasole noua, adica un Bob gulaş.....
Gulaş este un termen împrumutat de la maghiarul gulyas.
Acest fel de mancare este cunoscut în toată lumea, ca având origine maghiară.
Cuvantul gulyás înseamnă în maghiară „păstor de vite”.
Gulya înseamnă cireada de vaci, iar gulyás este cel care se ocupa de cireadă.
Mai demult, această mâncare a fost numită carne de gulaş, adică carne care este pregătită de păstorul de vite.
Rosiile si ardeiul le taiem cubulete. Curatam si taiem morcovii in rondele.
În oala sub presiune, punem la prajit carnea taiata în bucățele potrivite in uleiul de masline incins.
O revenim bine pe toate partile, adaugam ceapa si usturoiul si amestecam. Cand ceapa este revenita adaugam rosiile, ardeiul, morcovii, condimentele si pasta de rosii.
Amestecati si gatiti timp de 5 minute. Acoperiti carnea cu apa fiarta.
Se adauga fasolea și se fierbe timp de 30 de minute la foc mediu.
Adaugam cartofii curatati si taiati in 4, acoperim din nou si fierbem inca 15 minute la foc mediu.