Gnocchi

Ingrediente
4
Cost estimat: 0.93Euros€ (0.23€/porție)
Rețete inrudite
-
Gnocchi gratinați cu roșii și mozzarella - gnocchi alla sorrentina în cuptor
-
Gnocchi alla sorrentina la tigaie
-
Gnocchi de cartofi cu pesto
-
Gnocchi cu cartofi: toate secretele pentru a îi prepara acasă!
Preparare
Preparare15 min
Gătire25 min
- Se spala cartofii si se fierb in coaja,dupa care se paseaza si se pun peste faina.Se adauga un ou,Se framanta toate ingredientele pana se obtine o biluta compacta.Aluatul rezultat se imparte in 3 turtite.
- Se ruleaza baghete ceva mai groase decat un deget si cu un cutit se taie bucati de 2,5 cm fiecare. Le puteti face si un model pentru un aspect original italian,se ia fiecare gnocco si se ruleaza pe furculita infainata pt a crea dungi sau cum prefer eu pe dosul razatoarei de branza.
- Pe langa scopul estetic ar fi si faptul ca vor absorbi mai mult sos. Se pun la fiert in apa fierbinte si sarata,in care am pus putin ulei.Se vor aseza pe fundul cratitei.Cand urca la suprafata sunt gata.
- Le luam cu o paleta si le punem intr-o tigaie peste sosul pe care il vom folosi.Se servesc cu sos bolognez , sos de rosii ,pesto , simpli cu unt si salvie.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 303Kcal
- Carbo: 59.2g
- Grăsimi: 1.8g
- Grăsimi sat.: 0.5g
- Proteine: 10.1g
- Fibre: 3.7g
- Zahăr: 2.8g
- ProPoints: 8
- SmartPoints: 9
Informații nutriționale pentru 1 porție (169g)