Incepem prin a curata si taia legumele: ceapa o taiem marunt, morcovii felii subtiri, dovleceii curatati ii taiem felii grosute iar apoi feliile le injumatatim, ardeii ii taiem fasii late si apoi cuburi mai mari, rosiile le taiem cuburi iar usturoiul il curatam si il lasam intreg. Toata treaba e sa nu taiati legumele foarte marunt deoarece vor fi mai aspectuoase.
Acum aveti nevoie de un vas mare si antiaderent, de aceea va recomand wok-ul. Punem ceapa si morcovii la calit in ulei de masline la FOC MIC.
Cand ceapa devine translucida adaugam restul legumelor si NU amestecam deloc timp de 10-15 minute. NU uitati focul este mic! Din cand in cand puteti misca usor wok-ul, fara insa a amesteca cu lingura.
Dupa acest timp incepeti sa amestecati usor cu o lingura de lemn, dati focul la minim si acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba inabusit pentru 35-40 minute, amestecand din cand in cand. Aveti grija sa nu zdrobiti legumele.
Dupa 35 minute (la mine), bucataria mirosea delicios iar legumele erau bine patrunse. Inchidem focul, condimentam cu sare si piper si adaugam ierburile. Amestecam usor.
Comentarii:
Tare buna merge cu castraveciori murati langa mancarica, mai romaneste