Petitchef

Friptura de porc cu piure de cartofi

Un clasic foarte simplu, foarte gustos.

Felul principal
4 porții
20 min
10 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se da totul la cuptor la 350F pana friptura e rumenita si patrunsa zeama in care s-a facut o strecuram intr-o craticioara, pasam si usturoiul prin strecuratoare sa ramana in sos, adaugam o lingurita de amidon sa ingorsam putin tot amestecul si cand s-a fiert, tragem de pe foc, dar tinem la cald.
  • In timp ce se coace friptura de porc pregatim piureul de cartofi.
    Probabil stiti ca la piure se folosesc cartofi albi, pt ca sint mai fainosi si sfaramiciosi, iar la salate cei rosii, pt ca raman intregi.
  • Se curata, spala si taie in bucati mari, 4 cartofi albi de marime mijlocie si se pun la fiert in apa cu o foaie de dafin si 2 catei de usturoi .cand cartofii s-au fiert scurgem de apa si adaugam 50-75g unt, o lingurita de zahar, sare dupa gust si 100ml lapte fierbinte, turnat incetisor sa nu tranformam totul in supa crema.
  • Rezultatul trebuie sa fie un piure pufos, din care putem lua cu furculita deci cantitatea de lapte se poate mari sau micsora in functie de soiul de cartofi folosit.Se serveste totul cald, turnand pe deasupra fripturii si a piureului, sosul cu aroma delicata de usturoi.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Mini brioșe cu piure de cartofi
Mini brioșe cu piure de cartofi
9 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Aligot - piure de cartofi cu branza
Aligot - piure de cartofi cu branza
4 porții
50 min
Ușor
3.8 / 5
Rețetă Piure de cartofi - simplu si rapid
Piure de cartofi - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Am plecat la colindat, la piftii de degustat... Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează