Se curata carnea de pielite, se impaneaza cu bucati de costita afumata si cu cateii de usturoi. Se condimenteaza cu sare, piper si cimbru. Carnea se va infasura cu o ata mai graoasa, de mai multe ori, sa-si pastreze forma la cuptor. Intr-o tava se pune cescuta de ulei, se pune carnea si se adauga un pahar cu apa. Se pune folie de aluminiu deasupra si se introduce la cuptor. Dupa o ora se va scoate folia de aluminiu si se intoarce carnea. Se mai lasa la cuptor inca o ora. La jumatetea timpului (dupa 30 minute), se va intoarce din nou carnea, stropinduse si cu sosul din tava.
Se scoate din cuptor, se taie felii groase.
Cartofii se curata de coaja, se taie in doua, apoi in felii de ½ cm. Se pun la fiert in apa cu sare. Se fierbt doar pe jumatate. Intre timp se curata ceapa si se taie fideluta. Se pune la calit in ulei, se tine pana capata o culoare aurie, dupa care se adauga costita afumata, taiata feliute subtiri si inguste. Se mai tin pe foc ~ 15 minute, dupa care se adauga bulionul indoit cu putina apa. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o cratita, se pun jumatate din cartofi, apoi jumatate din compozitia cu ceapa si costita, iar cartofi, iar ceapa cu costita. Se dau la cuptor pentru aproximativ o ora.
Carnea nu se intoarce daca se pune pe cartofi .adaug de la inceput 1/2 ltri bere sau vin rosu indoit cu apa[total 500 ml]In niciun caz sosul cu ceapa si bulion!cartofi taranesti?poate circiumaresti!
Comentarii (40):
K
Este o reteta SUPERRRRRR. OK!!!!!!!!!!!NU ESTE BUNA PENTRU OAMENII. CU FITE. GASESC MOTIVE
Gustoasa
Excelent
Carnea nu se intoarce daca se pune pe cartofi .adaug de la inceput 1/2 ltri bere sau vin rosu indoit cu apa[total 500 ml]In niciun caz sosul cu ceapa si bulion!cartofi taranesti?poate circiumaresti!
Cum adica e "impanata cu cartofi", vezi titlul! O friptura se impaneaza cu usturoi sau cu slanina; NU CU CARTOFI!
Asa si asa
Excelenta !
Delicioasa
F.buna