Mielul se parleste pentru a arde eventualele fire de par ramase, se freaca cu sare si otet pentru a inlatura mirosul, se spala bine, se cresteaza de-a lungul si se pune la marinat cu 24 de ore inainte de pregatire.
Pentru marinare se aseaza intr-un vas stropit bine cu un pahar de vin alb, se sareaza, pipereaza si presara cu cimbru pe ambele parti si se inconjoara de 3 catei de usturoi feliati, se tine acoperit la frigider.
In acest timp se intoarce din cand in cand pentru a se fragezii si a se aroma pe ambele parti.
Pentru friptura, mutam pulpa de miel intr-un vas termorezistent sau o tava mai mare, in crestaturi o impanam cu feliute de slanina si ustuoriul feliat.
Inconjuram mielul de legumele taiate mari, sarate si piperate, deasupra il ungem cu 3 catei de usturoi presati.
Stropim bine cu ulei, mielul si legumele, turnam o jumatate de pahar de apa si il punem la cuptor la foc mediu (180 grade). Il intoarcem dupa 30 de minute si adaugam un pahar de vin alb.
Din cand in cand il intoarcem pentru a se rumeni pe ambele parti. Este gata dupa aproximativ doua ore, cand incercam carnea cu furculita si se desprinde usor.
Comentarii (24):
Excelenta
Foate gustos
Fantastik!!!!!
Carnea se topeste in gura cand este gata
Bun
Clara si delicioasa!
O pregatesc de PASTI pentru familie si musafiri
O s-o pregatesc de Paste pentru familie si prieteni!!!
Va spun dupa ce o pregatesc
Sounds very tasty