Taiem cartofii cubulete si ii lasam in apa rece, cat timp vom pregati carnea. Cu cat stau mai mult in apa, cu atat va iesi mai mult amidon din ei, si astfel in timpul prajirii se va forma mai putin acrilamida.
Deci e bine, macar 2 ore sa stea cartofii in apa inainte de a-i praji. Ai mei nu au stat 2 ore, dar au stat mai mult de o ora.Taiem carnea cubulete, si ceapa marunt.
Incingem ulei intr-o tigaie adanca, calim ceapa pana devine aurie, apoi adaugam carnea, condimentele si 2 polonice de apa/supa si lasam acoperit, la foc potrivit, pana cand carnea devine foarte frageda. Daca mai e nevoie, adaugam apa. La final, cand apa a scazut, mai prajim nitel bucatelele de carne.
Cartofii prajit separat in friteuza, apoi turnat peste carnita din tigaie, lasat sa se imprieteneasca si servit alaturi de gogonele si conopida murate. Un deliciu destul de pacatos pt silueta.
Comentarii:
Excelent !
Super reteta de prajire a cepei, carnii si cartofilor la fripteuza chiar...hahaha
Super reteta