Frecam pieptul bine cu sare si piper, apoi il ungem peste tot cu pasta de ardei. Il punem intr-o punga si dam la frigider pt 24 h. Am folosit o pasta de ardei dulce de la Unicarm, pe care o aveam in casa si care se gaseste in orice supermarket.
Trecute cele 24 h, scoatem carnea din frigider si pregatim rumegusul: luam 2 pumni de rumegus si ii punem la inmuiat pt 1 h, intr-un vas cu apa.
Luam o bucata de folie de aluminiu si in centrul ei punem rumegusul ud pe care l-am stors bine de apa, adaugam rumegusul uscat, amestecam bine si il impachetam in folie.
Cu o furculita facem gauri pe ambele laturi si punem in cuptorul preincins la 200 grade. Punem pieptul pe o tava si dam la cuptor .
Dupa aproximativ 10 min rumegusul va incepe sa arda si va face fum, deaceea incercati sa nu deschideti cuptorul prea des, puteti pregatii reteta intr-un cuptor afara daca aveti, iar daca nu atunci asigurati-va ca e destul de cald afara sa puteti tine deschise geamurile. Dupa 20 minute scoateti carnea si ungeti-o cu ulei si intoarceti-o pe partea cealalta.
Dupa inca 20 minute scoateti friptura, intoarceti-o si ungeti-o cu ulei dupaceea intepati carnea cu un bat pt frigarui pana la mijloc daca zeama care iese este clara, mai dati la cuptor pt 2-3 minute daca zeama cu sange mai coaceti inca 15 minute. Scoateti friptura si acoperiti-o cu folie de aluminiu, lasati-o 10 minute sa se odihneasca.