Friptura de curcan intreg
Ingrediente
6
Rețete inrudite
-
Friptură de tofu super ușoară pentru o masă vegetariană
-
Friptura orloff
-
Sandwich bagel, curcan, salata de varza si ou
-
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Preparare
Preparare20 min
Gătire35 min
- Ca timp de gatire a curcanului intreg se socoteste cam 1 ora de fiecare kilogram se amesteca intr-un castron toate ingredientele solide.
- Se freaca bine carnea cu ele si se acopera curcanul cu acest amestec ca si cum ar fi o crusta sa zic asa.cuisoarele le putem infige in carne daca nu stau in crusta de zahar.
- Curcanul se da la rece pana a doua zi.,cand se scurge de zeama lasata,se umple cu cele 2 mere intregi si cu o ceapa,i se leaga picioarele,se pun in tava celelalte 2 cepe taiate in sferturi si cateii de usturoi,2 cani de supa,se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul incins la 160 *C .
- Dupa 2 ore,se ridica folia si din jumatate in jumatate de ora se unge cu sosul din tava.Dupa alte 2 ore,scoatem complet folia ,neuitand sa ungem curcanul din cand in cand.daca ni se pare ca se rumeneste prea tare si el inca nu e facut,il acoperim la loc cu folia.curcanul e gata cand termometrul infipt in in zona cea mai grosa arata 60 *C,sau daca il intepam cu o scobitoare,zeama care iese este limpede.
- Dupa ce il scoatem din cuptor,il lasam 1 ora sa se odihneasca,apoi putem purcede la atac.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă: