Stiti cum se fac frigaruile, nu. Carnea si legumele se insira pe bete, se condimenteaza, frigaruile se prajesc la gratar.
Nu voi insista in directia aceasta, dar daca aveti ceva nelamuriri vedeti cum am preparat frigaruile haiducesti.
Legumele pentru sos, precum si cele ramase de la frigarui, se taie bucati si se calesc cu putin ulei la cuptor.
Cand legumele s-au inmuiat, intr-un colt al tavii se caramelizeaza o lingura de zahar, apoi se amesteca bine cu legumele.
Peste legume se toarna rosiile maruntite, sucul de rosii, apa si un pic de vin rosu - stiu, vinul nu era in reteta, dar eu nu am rezistat tentatiei.
Se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si oregano. Se da la cuptor pentru aproximativ 20 minute, apoi se adauga frigaruile si se completeaza cu apa daca sosul este prea gros. Se mai tine la cuptor inca 20 minute.
Se lasa sa rasufle un pic, apoi se serveste o portie zdravana decorata cu patrunjel sau arpagic uscat.
Comentarii:
Am facut...e super...in special cu bere:D