Petitchef

Ficatei in foietaj

Felul principal
6 porții
20 min
30 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.
    Ficateii se spala bine de sange in apa rece.
    Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Adaugam ficateii si calim si pe ei. Cand si-au schimbat culoarea si sunt aproape facuti, iar zeama formata a scazut, adaugam si ciupercutele taiare bucati.
  • Lasam pe foc potrivit inca 15 min, avand grija sa amestecam din cand in cand.
    Intr-un castronel batem bine ouale ca pentru omleta. Le turnam apoi peste ficatei si ciuperci. Amestecam bine si mai lasam pe foc mic pana ce oul se coaguleaza tot. Oprim focul si condimentam cu sare si piper macinat, dupa gust. Lasam la racit.
    Incingem cuptorul.
  • Tava o acoperim cu hartie de copt.
    Intindem aluatul de foietaj. De obicei sunt doua foi de aluat in pachet, insa gasit si cu o singura foaie. Depinde de la ce firma cumparati. De data aceasta avut doua foi, deci au iesit doua placintute.
  • Pe aluat intindem felii de cascaval, peste care punem compozitia de ficatei. Impaturim, punem in tava si bagam la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa, aurie.
  • Neaparat sa lucrati cu compozitia racita pe aluat pentru ca altfel veti pati cum patit si o data, aluatul se inmoaie prea tare si se rupe.Este foarte bun, atat cald cat si rece acest preparat. Il servim cu un sos mai picant, cu salata, simplu, la micul dejun, la cina.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
Croissante din foietaj cu bechamel, șuncă și cașcaval
6 porții
30 min
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Mini pizza cu foietaj
Mini pizza cu foietaj
15 porții
20 min
Foarte ușor
Rețetă Mumii din foietaj
Mumii din foietaj
8 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
Baghete răsucite din foietaj cu cașcaval
4 porții
25 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Oua in cocota cu bacon
Oua in cocota cu bacon
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.4 / 5

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează