Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei. Ficateii se spala bine de sange in apa rece. Ceapa taiata marunt se caleste in ulei. Adaugam ficateii si calim si pe ei. Cand si-au schimbat culoarea si sunt aproape facuti, iar zeama formata a scazut, adaugam si ciupercutele taiare bucati.
Lasam pe foc potrivit inca 15 min, avand grija sa amestecam din cand in cand. Intr-un castronel batem bine ouale ca pentru omleta. Le turnam apoi peste ficatei si ciuperci. Amestecam bine si mai lasam pe foc mic pana ce oul se coaguleaza tot. Oprim focul si condimentam cu sare si piper macinat, dupa gust. Lasam la racit. Incingem cuptorul.
Tava o acoperim cu hartie de copt. Intindem aluatul de foietaj. De obicei sunt doua foi de aluat in pachet, insa gasit si cu o singura foaie. Depinde de la ce firma cumparati. De data aceasta avut doua foi, deci au iesit doua placintute.
Pe aluat intindem felii de cascaval, peste care punem compozitia de ficatei. Impaturim, punem in tava si bagam la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus, pana prinde o culoare frumoasa, aurie.
Neaparat sa lucrati cu compozitia racita pe aluat pentru ca altfel veti pati cum patit si o data, aluatul se inmoaie prea tare si se rupe.Este foarte bun, atat cald cat si rece acest preparat. Il servim cu un sos mai picant, cu salata, simplu, la micul dejun, la cina.