Saleuri de foietaj cu cascaval

Aperitiv
Foarte ușor
2 ore

Ingrediente

4

Preparare

Preparare1 h 30 m
Gătire30 min
  • Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.
  • Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
  • Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.
  • Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).
  • Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.

Punctează această reţetă

JJasmine23

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Foqtre bune

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Deliciu

abuz

anonymous

Pentru idiot(a) patentat(a). Daca esti asa de cretin(a) stai acasa si taci.. Pentru ca tot ai dorit sa se precizeze am sa iti dau eu reteta: cascavalul se "pune" ca asa vrei exact intre picioare, se tine la cald pt. 1 min., dupa care se tot framamnta si se suge pana miroase a usturoi, sxau ... dupa caz, a peste. Satisfacut(a0 ? Sper ca da, mai ales ca ai toate detaliile. Apropo's am uitat se suge cu buzele nu cu urechile si se miroase cu nasul nu cu limba. Informatie mai concreta nu cred ca pot sa iti mai furnizez. Restul ramane la ... imaginatia ta.

abuz

anonymous

Excelente saleurile, am pus si afine rosii deshidratate

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Incerc maine, dar suna bine de tot:-)

abuz

anonymous

Excelenta reteta o voi incerca chear azi

abuz

anonymous

Peste care parte se pune cascavalul? ca nu se specifica ...

abuz

anonymous

Minunat

abuz

anonymous

Ce bine arata

abuz
  • pagina 1 / 2