Saleuri de foietaj cu cascaval
Ingrediente
Preparare
- Se bate cu furculita galbenusul cu laptele. Cascavalul se razuieste.Se intinde aluatul cu sucitorul destul de subtire si cat se poate de drept. Se imparte in doua aluatul. O parte se unge cu amestecul de ou si se presara peste boia si/sau piper. Se aseaza peste cealalta parte de aluat.
- Se taie aluatul in fasii de cca.1 cm. Ce presara peste sare sau seminte de mac, susan sau de chimen. Fasiile de aluat se rasucesc in forma de spirala si se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt.
- Din acest moment depinde de voi ce veti face cu tava: fie o puneti in congelator pentru 1 ora, ca sa se intaresca, si apoi puneti saleurile intr-o punga, pastrandu-le asa pana in momentul coacerii; sau le dati la cuptor.
- Se da la cuptorul preincalzit timp de 15 min, sau pana cand se fac rumene, la temperatura de 200-220 C in cuptorul electric (180-200 C in cel cu aer fierbinte, sau treapta 4 la cel cu gaz ).
- Saleurile cu cascaval sunt cel mai gustoase cand sunt proaspete. O alta alternativa ca sa ramana prospete: se pot coace si apoi congela, iar cu 30 min-1 ora inainte de a fi servite se decongeleaza.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Foqtre bune
anonymous
Deliciu
anonymous
Pentru idiot(a) patentat(a). Daca esti asa de cretin(a) stai acasa si taci.. Pentru ca tot ai dorit sa se precizeze am sa iti dau eu reteta: cascavalul se "pune" ca asa vrei exact intre picioare, se tine la cald pt. 1 min., dupa care se tot framamnta si se suge pana miroase a usturoi, sxau ... dupa caz, a peste. Satisfacut(a0 ? Sper ca da, mai ales ca ai toate detaliile. Apropo's am uitat se suge cu buzele nu cu urechile si se miroase cu nasul nu cu limba. Informatie mai concreta nu cred ca pot sa iti mai furnizez. Restul ramane la ... imaginatia ta.
anonymous
Excelente saleurile, am pus si afine rosii deshidratate
anonymous
Super
anonymous
Incerc maine, dar suna bine de tot:-)
anonymous
Excelenta reteta o voi incerca chear azi
anonymous
Peste care parte se pune cascavalul? ca nu se specifica ...
anonymous
Minunat
anonymous
Ce bine arata
Punctează această reţetă