Se lasa untul la temperatura camerei, dupa care se taie bucatele si se amesteca cu celelalte ingrediente.
La sfarsit se adauga faina cat cuprinde, pana la obtinerea unui aluat care nu se mai lipeste de degete. (Se poate folosi mixerul pentru omogenizare atunci cand consistenta aluatului o permite)
Se acopera si se lasa la rece minim 2-3 ore.
Apoi se imparte aluatul in 4-5 parti. Bucatile se intind pe rand cu sucitorul in foi subtiri sau foarte subtiri, in functie de cat de groase doriti sa iasa saleurile.
Se taie saleurile, dupa care se ung cu oul batut. Se presara cu sare si dupa preferinta mac, susan sau chimen. Este recomandat sa folositi sare grunjoasa pentru ca arata si se simte mai bine.
Se aseaza in tavi tapetate cu hartie de copt si se dau la cuptor pana capata o culoare aurie.
Comentarii (14):
Am facut si mia iesit foarte buna sefcenco elena 12 ani clasa a 6 b chiselet ,calarasi.
A IESIT BINE
Imi plac!
A fost destul de gustos ,dar nu prea au crescut ,fiindca nu au mai avut drojdie
Excelenta....
Si mami dastea si au fost super bune
Imi plac la nebunie.
Sunt foarte delicioase
Arata excelent!!!
Fără cuvinte !!!