Se pune apa cu sare la incalzit si se fierb pastele conform instructiunilor de pe pachet. Baconul taiat bucati mai groase se pune in tigaie si se prajeste pana devine auriu. Intr-un bol se bate oul cu smantana, sarea si piperul. Cand pastele sunt aproape gata, adaugati mazarea si fierbeti-o un minut si jumatate, pentru ca boabele sa fie dulci si delicioase. Cand ambele sunt fierte, scurgeti-le intr-o strecuratoare, pastrand putin din apa de fierbere ( nu se spala din nou in apa rece). Adaugati peste bacon pastele cu mazare, amestecand bine. Peste toata compozitia se adauga amestecul de ou cu smantana in timp ce pastele sunt inca aburinde. Astfel oul se va coace de la caldura lor si se va obtine un sos delicios si omogen. Amestecati totul si, daca este nevoie, adaugati putin din apa pastrata. Se condimenteaza cu sare si piper si se presara parmezan ras deasupra. Serviti pastele imediat
Comentarii:
Mazarea aduce retetei o nota de proaspat si primavara.
O idee buna,o sa incerc
Bun.