Taiem pulpa de porc felii cam cat un deget de groase, avut felii taiate de ceafa pe care le-am batut putin cu ciocanul pentru snitele pus felia de ceafa intre doua bucati de folie alimentara.
In reteta scria ca aceste felii se prajesc putin in unt sau ulei de masline ales sa le fac pe teflon fara picatura de grasime , mi s-a parut cel mai bine asa.
Dupa ce prajit feliile de carne le dam deoparte si punem doua linguri de ulei de masline intr-un vas la incalzit.Intr-un castron amestecam faina cu bulionul si niste apa apoi turnam acest sos peste uleiul incins si lasam sa dea in clocot.
Asezonam cu sare si piper si adaugam feliile de carne si catelul de usturoi taiat marunt acoperim cu un capac si lasam sa fiarba.
Intr-o craticioara punem o lingura de ulei si adaugam sunca taiata fideluta si ciupercile pe care le-am clatit putin apoi stors bine de zeama.Le calim pret de 5-7 minute .
Verificam daca a fiert carnea si daca este fiarta adaugam ciupercile si sunca .Mai lasam pe aragaz 5 minute sa se intrepatrunda toate aromele.
Tocam patrunjelul marunt si presaram deasupra.Serviti cu salata de varza sau salata de sezon.
Comentarii:
Arata bine.
Ok
Arata super sicred ca e delicios!!!!