Pus ficatul sa fiarba inabusit in 2 linguri de ulei. pus si pipotele si inimile, pieptul, morcovul, pastarnacul la fiert.Pus si orezul la fiert . spalat si toacat foarte marunt ceapa, usturoiul si verdeata. Dupa ce a fiert ficatul mixat apoi amestecat cu ceapa,usturoiul, verdeata, 6 oua crude si sare dupa gust.
Impartit compozitia in 2 si una amestecat cu piepul mixat, morcovul dat pe razatoarea mica, un ou si jumatate din orezul fiert iar cealalta jumatate cu pastarnacul, restul de orez, un ou si pipotele cu inimi mixate.
Uns tava cu unt pus o parte din prima compozitie (cu piept)facand un sant pe mijloc, loc in care pus cealalta compozitie (cu pipote), apoi pus iar pima compozitie, nivelat, pus oul batut cu faina si presurat deasupra verdeturi uscate. dat la cuptor la foc moderat pana s-a rumenit.Pregatit tava ca de sarbatoare (cu salata verde si ridichi) si asezat drobul.