Dovleceii se spala, se taie in doua daca sunt mai lungi, se scobesc cu lingura lasandu-se o parte nescobita sa nu iasa carnea.
Ceapa se toaca marunt , se toaca mararul si patrunjelul, se amesteca toate ingredientele cu carnea tocata, se condimenteaza dupa gust.
Se umplu dovlecei cu carnea si se pun in picioare intr-o oala, cratita unu langa altul, se acopera cu apa si suc de rosii sau bulion.
Se pun la foc potrivit si se lasa sa fiarba in catva clocote apoi se pot introduce in cuptor sau se fier pe foc depinde de preferinte, se lasa sa scada zeama din oala. Se servesc cu smantana. Sunt deliciosi.
Comentarii (12):
Reteta veche dar excelenta, adevaratii dovlecei umpluti de mama, mamaia, si de mine!!!
Delicios
Multumesc....deliciosi....
EXCELENT
Este o reteta foarte buna.
Foarte bine echilibrata proportia cantitatilor.
Bun :P
O reteta delicioasa
Fb
Maine o sa incerc reteta ,sper sa imi iasa ffffff buni