Dovleceii se curata de coaja, se taie in doua si se scobeste miezul cu seminte. Se pune sare si se lasa sa se inmoaie putin.
Ceapa taiata si morcovul ras se calesc in ulei de masline. Se adauga carnea si orezul, sare, piper,putina apa si se lasa sa fiarba putin.
Cu acest amestec se umple dovleceii. Deasupra se toarna suc de rosii diluat cu apa . Se acopera tava cu folie de aluminiu si se pune in cuptor pentru 30 minute, dupa care se indeparteaza folia si se mai lasa 30 minute.
Din cand in cand se pune cu lingura sos de rosii peste dovlecei. Se servesc cu smantana.
Si morcovul are rolul sau dar nu chiar la orice merge ,moldoveni folosesc mult morcov si la sarmale ...dar no ...ardealul foloseste mult ardei si boia de ardei acum dupa zone...
Nu stiu de unde pana unde toate v-ati invatat sa puneti morcov in orice. Lasati-l incolo de morcov ca e bun doar tocat in ciorba si intreg la supa, aici nu stiu ce cauta. In carne se pune doar ceapa uscata, verdeata, orez, sare si piper. Iar dovleceii, ca sa aiba gust bun, inainte de ai baga la cuptor se parpalesc putin in doua linguri de ulei pe aragaz in cratita in care se prepara, apoi se adauga sucul de rosii, si trebuie avut grija sa nu fie prea acru, se lasa sa dea in fiert si apoi la cuptor cu ei pentru vreo 30'. Se scot se adauga patrunjel si marar tocat, se mai lasa 5' la cuptor si gata, se pot sevi cu smantana sau iaurt dupa preferinta. Of, of, grea e bucataria asta !
Comentarii (21):
Si morcovul are rolul sau dar nu chiar la orice merge ,moldoveni folosesc mult morcov si la sarmale ...dar no ...ardealul foloseste mult ardei si boia de ardei acum dupa zone...
Foarte bun
E buna
Cine esti tu sa dai lectii de gramatică? Aaa... si daca nu ati place morcovu bagal antre picioare.
Nu stiu de unde pana unde toate v-ati invatat sa puneti morcov in orice. Lasati-l incolo de morcov ca e bun doar tocat in ciorba si intreg la supa, aici nu stiu ce cauta. In carne se pune doar ceapa uscata, verdeata, orez, sare si piper. Iar dovleceii, ca sa aiba gust bun, inainte de ai baga la cuptor se parpalesc putin in doua linguri de ulei pe aragaz in cratita in care se prepara, apoi se adauga sucul de rosii, si trebuie avut grija sa nu fie prea acru, se lasa sa dea in fiert si apoi la cuptor cu ei pentru vreo 30'. Se scot se adauga patrunjel si marar tocat, se mai lasa 5' la cuptor si gata, se pot sevi cu smantana sau iaurt dupa preferinta. Of, of, grea e bucataria asta !
"se umple dovleceii" -- Se umplu, ca e mai multi!
Foarte buni
Foarte bun
Am pregatit si eu dar nu mi-au placut f mult
Superrrrrr