Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.
Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.
Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel.
Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte.La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.
Comentarii (17):
Ffff bun
Foarte simplu si foarte bun!!!
Foarte gustos
FOARTE BUN
Foarte interesant! Am sa incers si eu. Daca adaug putin usturoi.... imi place foarte mult usturoiul in mancaruri.
Am incercat mai multe feluri de dovlecei cu smantana si am incercat-o si pe aceasta .nu este rea
Excelent
Voi incerca suna bine
Buuuna!
Ff.bun ! multumesc .