Dovlecei cu smantana

Felul principal
2 porții
Foarte ușor
40 min
163 Kcal

Ingrediente

2

Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.
  • Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.
  • Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel.
  • Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte.La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 163Kcal
  • Carbo: 15.9g
  • Grăsimi: 7.1g
  • Grăsimi sat.: 3.9g
  • Proteine: 7.1g
  • Fibre: 3.7g
  • Zahăr: 10g
  • ProPoints: 4
  • SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (299g)
A adi`s blog

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2

anonymous

Ffff bun

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte simplu si foarte bun!!!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Foarte gustos

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

FOARTE BUN

am gătit această rețetă
abuz

Doina

Foarte interesant! Am sa incers si eu. Daca adaug putin usturoi.... imi place foarte mult usturoiul in mancaruri.

abuz

anonymous

Am incercat mai multe feluri de dovlecei cu smantana si am incercat-o si pe aceasta .nu este rea

abuz

anonymous

Excelent

abuz

anonymous

Voi incerca suna bine

abuz

anonymous

Buuuna!

abuz

anonymous

Ff.bun ! multumesc .

abuz
  • pagina 1 / 2