Dovlecei cu smantana
Ingrediente
2
Rețete inrudite
-
Dovlecei gratinati -simplu de facut
-
Dovlecei marinați, carpaccio de legume perfect pentru vară!
-
Chec aperitiv cu gris, dovlecei si morcov
-
Flan cu dovlecei si pesto - fara gluten
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.
- Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.
- Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel.
- Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte.La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 163Kcal
- Carbo: 15.9g
- Grăsimi: 7.1g
- Grăsimi sat.: 3.9g
- Proteine: 7.1g
- Fibre: 3.7g
- Zahăr: 10g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (299g)
adi`s blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Doina,
16/08/2018
Foarte interesant! Am sa incers si eu. Daca adaug putin usturoi.... imi place foarte mult usturoiul in mancaruri.
05/10/2016
Am incercat mai multe feluri de dovlecei cu smantana si am incercat-o si pe aceasta .nu este rea