Dovlecei cu smantana
Ingrediente
2
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Se curata dovlecelul de coaja si samburi apoi se da pe razatoarea cu gauri mari. Ceapa se taie marunt si se pune la calit in putin ulei.
- Se lasa numai putin sa se inmoaie, apoi se adauga dovlecelul ras. Se pune apa cat sa-i cuprinda, sare si piper si se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, cca 20 minute.
- Dupa ce a fiert dovlecelul si a scazut apa se adauga jumatate din cantitatea de lapte si smantana. Din faina si restul de lapte se face un sos alb care se desarta peste dovlecel.
- Se amesteca sa nu faca cocoloase, daca este cazul mai adaugati lapte.La sfarsit se adauga mararul taiat marunt. Dovlecelul se poate servi ca atare sau cu chiftelute de pui.
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 163Kcal
- Carbo: 15.9g
- Grăsimi: 7.1g
- Grăsimi sat.: 3.9g
- Proteine: 7.1g
- Fibre: 3.7g
- Zahăr: 10g
- ProPoints: 4
- SmartPoints: 7
Informații nutriționale pentru 1 porție (299g)
adi`s blog
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Ffff bun
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte simplu si foarte bun!!!
am gătit această rețetă
anonymous
Foarte gustos
am gătit această rețetă
anonymous
FOARTE BUN
am gătit această rețetă
Doina
Foarte interesant! Am sa incers si eu. Daca adaug putin usturoi.... imi place foarte mult usturoiul in mancaruri.
anonymous
Am incercat mai multe feluri de dovlecei cu smantana si am incercat-o si pe aceasta .nu este rea
anonymous
Excelent
anonymous
Voi incerca suna bine
anonymous
Buuuna!
anonymous
Ff.bun ! multumesc .