Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se condimenteaza cu piper. Se prepara umplutura.Se vor pune la fiert maruntaiele curcanului impreuna cu ficateii de pasare.Se vor lasa sa dea cateva clocote, se scot din apa.
Ceapa tocata marunt se caleste in ulei.Se dau prin masina de tocat sau robot ficateii, maruntaiele, carnatul si miezul de paine.Adaugam ceapa calita la compozitia de carne, patrunjelul, chimenul si nucsoara.
Condimentam cu sare si piper.Umplem curcanul cu compozitia facuta si il coasem cu ata .Curcanul se aranjeaza pe o tava, se aranjeaza feliile de bacon pe curcan.
Se toarna apa si vinul alb si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se tine o ora cu folie dupa care se scoate, se mai unge cu sosul din tava.Curcanul se tine la cuptor atatea ore, cate kg are.Daca are 3 kg, il tineti 3 ore la cuptor. Se scoate din 15 in 15 minute si se unge cu sosul din tava.
Se serveste fierbinte cu garnitura preferata, eu am preferat anul acesta sparanghelul invelit in bacon, reteta aici.