Curcanul se freaca bine cu malai, sa fie bine curatat, apoi se sterge si se asaza intr-o tava mai adanca. Se pun peste el condimentele si uleiul si se imbraca cu foi de varza murata. Se infasoara si aripile pulpele, pieptul sa fie imbracat cu totul in foi de varza.foile se pot prinde cu cate o scobitoare.Se baga o ceapa cutarata in interirul curcanului si in tava se pune usturoiul si vinul alb si putina apa. se introduce la cuptor si se lasa cam 1 ora-1 ora si jumatate, pana cand foile de varza incep sa se arda, sa arate negricioase.Se scoate tava si se dezbraca curcanul din foile de varza , se unge cu sosul din tava(daca e nevoie, mai adaugam apa si vin)si se introduce din nou tava la cuptor, ungandu-se curcanul din 15 in 15 minute cu sosul din tava.Cand curcanul este rumen bine si intra furculita bine in el, este gata. separat se pot fierbe cartofi si apoi sa fie introdusi in sosul din tava curcanului si tinuti 10 minute la cuptor. pofta buna.
Comentarii:
Este ok, imi place ff mult, Vlad
..................................................................................................................................................................
Este exact ceea ce-mi doresc sa mananc. Ha! Excelenta idee!