Curcanul se curata, se spala, se freaca cu sare si boia, se condimenteaza cu piper.
Curcanul se aranjeaza pe o tava, se unge cu ulei, se toarna vinul si apa si se acopera tava cu folie de aluminiu. Se tine o ora cu folie dupa care se scoate, se mai unge cu sosul din tava. Curcanul se tine la cuptor atatea ore, cate kg are. Daca are 2 kg, il tineti 2 ore la cuptor. Se scoate din 15 in 15 min si se unge cu sosul din tava. La sfarsit se toarna paharelul cu coniac si se mai lasa 5 minute.
Comentarii (12):
O sa incerc reteta pare apetisanta
Reteta suna bine!
Curcanul va fi nai fraged daca il tinem in bait 1-2 ore inainte de a-l introduce la cuptor
La fel cu coniacul nu ma impac
Delicios
De kkt...
ARATA BINE.... DA CU CONIACU NU PREA SUNT DEACORT
Gustos
Bunicel
Fffffff. bun