V-ati saturati de orez si paste, incercați quinoa! In ceea ce priveste gatitul: nimic nu poate fi mai simplu! Va explicam totul mai jos, in detaliile retetei noastre ↓
Cum se gateste cu succes quinoa? Gasiti sfaturile noastre aici:
➤ Masurati volumul de quinoa:
Pentru a gati quinoa, va trebui sa masurati volumul de quinoa pentru a determina volumul de apa necesar pentru gatit.
1 volum de quinoa = 1,7 volum de apă
Daca turnati 100g de quinoa intr-un pahar de masurare, acest lucru va fi echivalent cu 125 ml de apa. Va trebui apoi sa inmultiti 125 cu 1,7 pentru a cunoaste volumul corespunzator de apa.
Atentie: Inainte de a o spala, va trebui sa măsurati volumul de quinoa. Masurati cantitatea de quinoa uscata.
Cateva exemple : • Pentru 100 gr de quinoa, veti avea nevoie de 212,5 ml de apa. (125x1,7) • Pentru 200 gr de quinoa, veti avea nevoie de 425 ml de apa. (250x1,7)
➤ Spalati quinoa:
Spalati quinoa de mai multe ori sub apa rece, veți elimina gustul amar, care se datoreaza saponinei, o substanta care inveleste semintele de quinoa.
Scurgeti bine quinoa dupa ce o spalati pentru a respecta volumul de apa necesar pentru gatit!
➤ Gatiti quinoa:
Fierbeti apa in oala acoperita, astfel incat sa nu pierdeti din cantitatea de apa.
Adaugati sarea odata ce fierbe apa: veti avea nevoie de 1 lingurita de sare pentru 200 gr de quinoa. (0 jumatate de lingurita la 100 gr)
Dupa ce ati turnat quinoa in apa, va trebui sa asteptati sa inceapa fierberea. Setati un cronometru la 10 minute si gatiti quinoa acoperita.
Luati tigaia de pe foc si lasati quinoa sa stea, acoperita, timp de 20 de minute, astfel incat sa se termine umflarea.