Cum să gătești lintea roșie?

Această leguminoasă este extrem de populară pentru gustul său ușor dulce și este o parte integrantă a bucătăriei vegetariene. Bogată în fibre și proteine, lintea roșie poate fi consumată caldă, în curry de exemplu, sau rece în salate. Pentru a găti perfect lintea roșie, urmează pașii de mai jos :-)
Ingrediente
Preparare
- Spălați lintea în apă.
- Măsurați 3 părți apă la o parte de linte.
- Când apa fierbe, lăsați lintea 10 minute să fiarbă pentru o linte tare și 15 minute dacă vreți să faceți un piure sau o supă cremă. Nu ezitați să gustați în timpul gătitului pentru a verifica textura.
- Scurgeți ușor și este gata!
Observații
- Ar trebui să punem sare în apa de gătit pentru lintea roșie?
Nu, pentru că va încetini gătirea lintei dar o va face și să se întărească. Cu toate acestea, puteți adăuga un buchet garni, de exemplu, pentru a da aromă lintei.
- Ce fel de mâncare să faci cu linte roșie?
Această leguminoasă este perfecta în supă, dahl, piure sau în salate cu ceapă roșie, feta și mentă, de exemplu.
- Ar trebui să punem la înmuiat lintea roșie înainte de a o găti?
Acest lucru nu este necesar, spre deosebire de alte leguminoase, deoarece membrana a fost deja îndepărtată, trebuie doar să o clătiți cu apă curată.
Nutriție
- Carbo: 1.2g
- Grăsimi: 0.2g
- Grăsimi sat.: 0g
- Proteine: 0.6g
- Fibre: 1g
- Zahăr: 1.2g