Această leguminoasă este extrem de populară pentru gustul său ușor dulce și este o parte integrantă a bucătăriei vegetariene. Bogată în fibre și proteine, lintea roșie poate fi consumată caldă, în curry de exemplu, sau rece în salate. Pentru a găti perfect lintea roșie, urmează pașii de mai jos :-)
Când apa fierbe, lăsați lintea 10 minute să fiarbă pentru o linte tare și 15 minute dacă vreți să faceți un piure sau o supă cremă. Nu ezitați să gustați în timpul gătitului pentru a verifica textura.
- Ar trebui să punem sare în apa de gătit pentru lintea roșie? Nu, pentru că va încetini gătirea lintei dar o va face și să se întărească. Cu toate acestea, puteți adăuga un buchet garni, de exemplu, pentru a da aromă lintei.
- Ce fel de mâncare să faci cu linte roșie? Această leguminoasă este perfecta în supă, dahl, piure sau în salate cu ceapă roșie, feta și mentă, de exemplu.
- Ar trebui să punem la înmuiat lintea roșie înainte de a o găti? Acest lucru nu este necesar, spre deosebire de alte leguminoase, deoarece membrana a fost deja îndepărtată, trebuie doar să o clătiți cu apă curată.
Comentarii:
Am facut foarte des supa și supa cremă. Au fost foarte apreciate.