Cum să gătești lintea roșie?

Cum să gătești lintea roșie?
Felul principal
2 porții
Foarte ușor
12 min
11 Kcal

Această leguminoasă este extrem de populară pentru gustul său ușor dulce și este o parte integrantă a bucătăriei vegetariene. Bogată în fibre și proteine, lintea roșie poate fi consumată caldă, în curry de exemplu, sau rece în salate. Pentru a găti perfect lintea roșie, urmează pașii de mai jos :-)


Ingrediente

2
Cost estimat: 0.36 (0.18€/porție)

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare2 min
Gătire10 min

Observații

- Ar trebui să punem sare în apa de gătit pentru lintea roșie?
Nu, pentru că va încetini gătirea lintei dar o va face și să se întărească. Cu toate acestea, puteți adăuga un buchet garni, de exemplu, pentru a da aromă lintei.

- Ce fel de mâncare să faci cu linte roșie?
Această leguminoasă este perfecta în supă, dahl, piure sau în salate cu ceapă roșie, feta și mentă, de exemplu.

- Ar trebui să punem la înmuiat lintea roșie înainte de a o găti?
Acest lucru nu este necesar, spre deosebire de alte leguminoase, deoarece membrana a fost deja îndepărtată, trebuie doar să o clătiți cu apă curată.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 11Kcal
  • Carbo: 1.2g
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.6g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 1.2g
Informații nutriționale pentru 1 porție (120g)

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Theea, 05/08/2022

Am facut foarte des supa și supa cremă. Au fost foarte apreciate.

(0) (0) abuz



+