Cum să gătești lintea roșie?

Cum să gătești lintea roșie?
Felul principal
Foarte ușor
12 min
11 Kcal

Această leguminoasă este extrem de populară pentru gustul său ușor dulce și este o parte integrantă a bucătăriei vegetariene. Bogată în fibre și proteine, lintea roșie poate fi consumată caldă, în curry de exemplu, sau rece în salate. Pentru a găti perfect lintea roșie, urmează pașii de mai jos :-)

Ingrediente

2
Cost estimat: 0.36 (0.18€/porție)

Preparare

Preparare2 min
Gătire10 min
  • Spălați lintea în apă.
  • Măsurați 3 părți apă la o parte de linte.
  • Când apa fierbe, lăsați lintea 10 minute să fiarbă pentru o linte tare și 15 minute dacă vreți să faceți un piure sau o supă cremă. Nu ezitați să gustați în timpul gătitului pentru a verifica textura.
  • Scurgeți ușor și este gata!

Punctează această reţetă

Observații

- Ar trebui să punem sare în apa de gătit pentru lintea roșie?
Nu, pentru că va încetini gătirea lintei dar o va face și să se întărească. Cu toate acestea, puteți adăuga un buchet garni, de exemplu, pentru a da aromă lintei.

- Ce fel de mâncare să faci cu linte roșie?
Această leguminoasă este perfecta în supă, dahl, piure sau în salate cu ceapă roșie, feta și mentă, de exemplu.

- Ar trebui să punem la înmuiat lintea roșie înainte de a o găti?
Acest lucru nu este necesar, spre deosebire de alte leguminoase, deoarece membrana a fost deja îndepărtată, trebuie doar să o clătiți cu apă curată.

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 11Kcal
  • Carbo: 1.2g
  • Grăsimi: 0.2g
  • Grăsimi sat.: 0g
  • Proteine: 0.6g
  • Fibre: 1g
  • Zahăr: 1.2g
Informații nutriționale pentru 1 porție (120g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Theea

Am facut foarte des supa și supa cremă. Au fost foarte apreciate.

abuz