Creveti grecesti (garides tourkolimano)
Ingrediente
4
1 lingurita de sos de Tabascosi arata cam asha:
Rețete inrudite
-
Creveti crocanti in foaie de placinta
-
Creveți gătiți în air fryer, o rețetă simplă și gustoasă
-
Creveti flambati
-
Dovleac umplut cu creveti - le camarão na moranga
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Incalziti uleiul in tigaie.Adaugati crevetii si caliti in ulei 2 minute intorcandu-i pe ambele parti.
- Adaugati usturoiul zdrobit si mai caliti 1 minut.. Adaugati apoi ceapa si rosia si caliti 4 minute.Adaugati vinul, condimentele si adaugati sare si piper. Fierbeti cam 5 minute.
- Luati tigaia de pe foc si adaugati si branza feta.Apoi adaugati patrunjel si serviti cu coaja de paine pentru a putea manca tot sosul care e delicios.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
25/09/2016
Crevetii au o textura foarte fina care te obliga sa ii gatesti pt timp scurt---adica maximul 2-3 minute. cas a nu fie "over cooked" propun ca dupa ce ii prajiti----nu in ulei de masline, care este minunat, dar nu la retete cu peste, fructe de mare si pui----deoarece este f dominant, , deci dupa etapa no 1, scoatetii pe o hartie absorbanta, continuati a gati mai departe reteta, si adaugati crevetii din nou la urma de tot. astfel isi vor pastra suculenta, culoarea roz si textura lor minunata.