Pana se racesc se pregateste pestele, se curata de solzi si se scot branhiile, se scoate o bucata de os de la ceafa in asa fel incat sa va intre mana pana in interiorul pestelui pentru a-l spala foarte bine de sange.
Se zvanta pestele cu un prosop uscat apoi se unge bine interiorul crapului cu unt si se condimenteaza. Cartofii si morcovii raciti, taiati in bucati mai mari, se amesteca cu ardeiul taiat felii si usturoiul. Cu acest amestec se umple uniform pestele.
Se unge o tava bine cu unt apoi se aseaza crapul pe burta, trebuie sa stea cu fix, cu spatele (taietura) in sus. Se unge pestele si la exterior si se condimenteaza bine apoi se da la cuptor la fos mediu.
Cat timp sta la cuptor trebuie supravegheat sa nu se usuce tava, daca se usuca se completeaza cu cate putina apa in asa fel incat sa nu se arda pestele pe burta.
Se serveste cu sos de usturoi si felii de lamaie.
Preparat in Delta Dunarii, cu peste foarte proaspat si condimente locale iese un preparat delicios. Puteti manca oricat, din peste nu veti avea niciodata probleme de digestie.
Comentarii:
Foarte bine
Foarte bun