Conopida la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/ la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).
Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.
Ceapa o tai marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.
Cand conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare, piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!
Foarte buna . Mi se pare si mai buna cu praz , in loc de ceapa, si niste felii de rosii asezate peste primul strat de conopida,sau chiar si deasupra , peste care se presara smantana si cascaval ras. Se mai pot pune si frunze de patrunjel , marar, tocate marunt. Pofta buna!
Comentarii (37):
Nu am pus ceapa si am fiert conopida 5 min
Gustos yamy yay
Super buna
Excelenta bravo
Foarte buna . Mi se pare si mai buna cu praz , in loc de ceapa, si niste felii de rosii asezate peste primul strat de conopida,sau chiar si deasupra , peste care se presara smantana si cascaval ras. Se mai pot pune si frunze de patrunjel , marar, tocate marunt.
Pofta buna!
Este buna
2400 gr de smantana...3400 gr cascaval.... nici la cantina nu folosesc cantitatile astea...
Imi place. O fac chiar acum.
Excelent super buna
E de preferat și brânză în loc de cașcaval ,