Conopida cu muschi de porc la cuptor

Felul principal
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Preparare

Preparare15 min
Gătire25 min
  • Spalam conopida si o desfacem in buchetele.Curatam si morcovii si punem tot la fiert pe aburi sau in apa cu sare timp de cca 10 minute.
    Scoatem legumele si le punem deoparte.Tocam muschiul de porc,sau il cumparam gata tocat.Curatam 2 cepe si 2 catei de usturoi si ii tocam foarte fin.
    Punem la prajit in 2-3 linguri ulei ceapa si usturoiul.Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea.Lasam pana se rumeneste putin.Condimentam si adaugam sucul de rosii preferabil facut de noi.Eu am avut sos de rosii bio conservat prin sterilizare,insa puteti sa folositi rosii decojite carora le-ati scos semintele sau o conserva de rosii in bulion.
    Lasam cateva minute,apoi luam de pe foc.Intr-un vas/tava nu foarte mare punem un strat de conopida si cateva felii de morcov peste care turnam jumatate din carnea cu sos.Mai punem un strat de conopida si morcovi,iar deasupra carnea ramasa.Imprastiem bine peste tot si mai punem deasupra cateva buchetele de conopida si felii de morcov lasate deoparte mai mult in scop estetic.Deasupra radem o mana buna de parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute.Este o mancare delicioasa si destul de usoara in acelasi timp ,muschiul de porc nefiind gras.

Punctează această reţetă

JJustLoveCookin

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

ghiciac

Am reusito este SUPER.Poate sa fie o "lazania,,fara paste.

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Excelent

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Fain ... si bunnnn ..

abuz
constanta_s2014

constanta_s2014

Mai bine toci niste pulpa de porc sau carne de manzat decat sa strici bunatatea de muschi de porc tocandu-l . Nu prea sunt de acord cu prajelile, eu doar as inabusi ceapa cu carnea doar pana isi schimba culoarea din rosie in alba ,n-as lasa-o sa se rumeneasca, si apoi as adauga rosiile sau sucul de rosii.

abuz
tiby_v2013

tiby_v2013

Super

abuz

anonymous

Numai idei bune si temptsatante.
O sa stam acasa sa gatim tot felul de bunatat!!

abuz

anonymous

Super

abuz

anonymous

Gustoasa!! Da se numeste dupa bucataria noastra ( preluata de la greci) -"Musaca"

abuz

anonymous

Am sa incerc si eu aceasta reteta

abuz
Philipv

Philipv

Arata foarte bine...

abuz