Spalam conopida si o desfacem in buchetele.Curatam si morcovii si punem tot la fiert pe aburi sau in apa cu sare timp de cca 10 minute. Scoatem legumele si le punem deoparte.Tocam muschiul de porc,sau il cumparam gata tocat.Curatam 2 cepe si 2 catei de usturoi si ii tocam foarte fin. Punem la prajit in 2-3 linguri ulei ceapa si usturoiul.Cand ceapa a devenit translucida adaugam carnea.Lasam pana se rumeneste putin.Condimentam si adaugam sucul de rosii preferabil facut de noi.Eu am avut sos de rosii bio conservat prin sterilizare,insa puteti sa folositi rosii decojite carora le-ati scos semintele sau o conserva de rosii in bulion. Lasam cateva minute,apoi luam de pe foc.Intr-un vas/tava nu foarte mare punem un strat de conopida si cateva felii de morcov peste care turnam jumatate din carnea cu sos.Mai punem un strat de conopida si morcovi,iar deasupra carnea ramasa.Imprastiem bine peste tot si mai punem deasupra cateva buchetele de conopida si felii de morcov lasate deoparte mai mult in scop estetic.Deasupra radem o mana buna de parmezan si dam la cuptorul incins la 200 grade timp de 20-25 minute.Este o mancare delicioasa si destul de usoara in acelasi timp ,muschiul de porc nefiind gras.
Mai bine toci niste pulpa de porc sau carne de manzat decat sa strici bunatatea de muschi de porc tocandu-l . Nu prea sunt de acord cu prajelile, eu doar as inabusi ceapa cu carnea doar pana isi schimba culoarea din rosie in alba ,n-as lasa-o sa se rumeneasca, si apoi as adauga rosiile sau sucul de rosii.
Comentarii:
Am reusito este SUPER.Poate sa fie o "lazania,,fara paste.
Excelent
Fain ... si bunnnn ..
Mai bine toci niste pulpa de porc sau carne de manzat decat sa strici bunatatea de muschi de porc tocandu-l . Nu prea sunt de acord cu prajelile, eu doar as inabusi ceapa cu carnea doar pana isi schimba culoarea din rosie in alba ,n-as lasa-o sa se rumeneasca, si apoi as adauga rosiile sau sucul de rosii.
Super
Numai idei bune si temptsatante.
O sa stam acasa sa gatim tot felul de bunatat!!
Super
Gustoasa!! Da se numeste dupa bucataria noastra ( preluata de la greci) -"Musaca"
Am sa incerc si eu aceasta reteta
Arata foarte bine...