Codul se dezgheata in apa rece cateva ore, iata de ce s-ar putea sa va ocupe si jumatate de zi acest proces, insa puteti face mancarea a doua zi, cand pestele este complet dezghetat.
Cand este dezghetat, se spala, se curata de solzi. Se stropeste cu un pic de ulei, sare, piper. Se pune intr-o tava termorezistenta, se adauga usturioul, in felii, lamaia taiata felii, restul de ulei, se adauga putina apa (cam I cm din tava sa fie umplut cu apa). Se lasa in cuptorul incins, unde va sta pana cand devine rumene.
Se mai incerca usor cu furculita din cand in cand. Cand incepe sa-si schimbe culoarea, inseamna ca s-a facut. Mai puteti adaiga inca un strop de sare si piper, in functie de cat de condiment vreti sa fie pestele.
Comentarii (16):
Cred ca e bun inca e la cuptor! :)))
Simplu si bun
Buna reteta.
Simplu...
Neimpresionant
Cred că e o reţetă delicioasă.
Bun bun..
Pt cel care a scris ca nu este cod cred ca el nu a mancat cod in viata lui :)):)), daca habar nu aveti mai bn numai comentati ...
Ok
Am facut de multe ori aceasta reteta,este f.foarte gustoasa si usoara.multumesc pt.aceste retete minunate.