Coaste de porc la cuptor
Ingrediente
4
Rețete inrudite
-
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
-
Cod la cuptor (perfect atunci cand cautati o reteta rapida de cina! )
-
Pastrav la cuptor simplu si rapid
-
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Preparare
Preparare20 min
Gătire25 min
- Amestecam vinul, sucul de rosii, mustarul, sosul Worcestershire, 1 pahar de apa si ceapa tocata.Usturoiul pisat se amesteca cu 1 lingura boia, sare, piper, 1 lingurita cimbru uscat, zaharul brun si freacam coastele cu acest amestec.
- Asezam coastele intr-o tava, turnam sosul peste ele, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mic, cam 170 grade, pentru vreo 3 ore - 3 ore si jumatate.La fiecare jumatate de ora scoatem tava din cuptor si ungem coastele cu sosul din tava.
- Daca sosul scade, adaugam vin si/sau apa. Folia de aluminiu o indepartam cam dupa o ora si jumatate.
- Si pentru ca sa avem o garnitura la coaste, fierbem 1 kg de cartofi intregi sau taiati bucati mari, pana cand sunt pe jumatate fierti.
- Cam cu 30 de minute inainte sa fie gata coastele, adaugam in tava si cartofii scursi de apa.Un adevarat deliciu, carnea este foarte, foarte frageda, condimentata si foaaarte aromata.
- Avem aproximativ 200 de calorii la 100 de grame in varianta cu cartofi.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
29/10/2013
Lam facut si eu si ii delicios,garantat.dupa un pahar de vin si dupa un pui de somn???
am gătit această rețetă


