Pregatim garnitura ca la Cely Snijec Ceapa taiata fidelute sau cuburi se pune la incins cu 2-3 linguri ulei(nu mai mult, ca sa nu fie prea gras) Se adauga ciupercile taiate marunt,ardeiul taiat fasii sau cuburi mai mari,rosiile taiate marunt.
Se lasa la prajit acoperind cu capac tigaia ,ca sa se inabuse bine Lasam cam 5 min ,adaugam bulionul si 2-3 cescute de apa si mai lasam inca 5 min Pregatim ciupercile ca la Panseluta: Intr o tigaie cu ulei de masline punem la prajit ciupercile cu gura in jos.
Le lasam 2-3 min ,le intoarcem pe cealalta parte le stropim cu lamaie si le lasam inca 3 4 min Presaram sare ,piper si le scoatem pe o farfurie, presaram patrunjel sau marar ,parmezan(facultativ pt cei care tin post),mentinem la cald.
Fierbem pastele fainoase in apa clocotita cu putina sare si 1 lingura de ulei ca sa nu se lipeasca Pe farfurie punem cantitatea dorita de paste ,peste care punem din belsug garnitura ca la Cely si alaturi 1-2 ciuperci ca la Panseluta.
Comentarii:
Este foarte gustos