Pulpele de pui, ceapa si 2 morcovi, cu sare si piper dupa gust, se pun la fiert in 2-3 litri de apa. Dupa aproximativ o ora, cand carnea este fiarta, ceapa, pulpele si morcovii se scot din apa, si cu exceptia cepei, se taie in bucati mai mici si se pun inapoi in ciorba.
Se adauga ardeiul iute taiat rondele si cel de-al treilea morcov dat pe razatoarea mica si calit in putin ulei. Ciorba se potriveste de sare si piper si se lasa sa mai fiarba vreo 10 minute.
Intre timp se prepara din capatana de usturoi un mujdei tare, iar in ultimele minute de fierbere se adauga la ciorba doar zeama de la mujdei si o lingura de otet. Se lasa ciorba sa se racoreasca (cam 20 minute), apoi se adauga incet galbenusurile de oua frecate cu smantana.
La servire ciorba aita se potriveste dupa gustul fiecaruia cu otet, mujdei si smantana. Iar ardeiul iute nu trebuie sa lipseasca din decor!
Comentarii (15):
TARE BUNA !
Foarte gustoasa
Super
Foarte buna
Foarte buna!
Ft buna!!!
Buna ,dar e ciorba radauteana clar nu stiu de ce-i zice aita ca si radauteana are usturoi
O voi incerca in curand !
Nu am gatit aceasta reteta. Mi se pare excelenta si o voi gati .
Arata tare bine .Cred ca am sa incerc aceasta reteta!!