Ceapa si verdeata se toaca,usturoiul se piseaza.Carnea se amesteca cu toate ingredientele,se potriveste de sare si piper.Cu mana umeda se formeaza chiftelele,se dau prin faina si se prajesc in ulei.
Ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in putin ulei,se adauga rosiile in bulion si se subtiaza cu putina apa.Se adauga zaharul,foaia de dafin,se potriveste de sare si piper.Se adauga chiftelele-sa fie cuprinse de sos si se fierbe pana se ingroasa sosul.
Nu cumpar carne tocata niciodata . Cand cumpar carne ,este foarte important sa o speli bine bucata intreaga , apoi o tai si o toci .Carnea trece prin multe maini .
Nu sunt de acord cu tine constanta_s2014 nu se pune la sos numai bulion, se poate adauga l si morcov taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare, cartof dat pe razatoare pui tu ca sa-ti iasa mai multe , pentru a fi mai fragede se poate pune paine inmuiata in lapte. In concluzie chiftelele se fac cu: carne tocata, oua, ceapa si,sau usturoi pesmet sau paine inmuiata in lapte si stoarsa, sare piper,boia dulce optional si patrungel verde tocat marunt.
Nu sunt de acord deloc de acord cu constanta_s 2014... cum să pui la sos doar bulion si sos... Păi mănânci chiftele cu bulion? Da, se pun și cartofi, puțină + USTUROI. La cum ai descris tu chiftele, Constanța, ești 0 la gătit... mi-ar fi silă să mănânc chiftelele tale cu bulion
Toata stima pentru Dna. constanta_s2014 ! Urmaresc intotdeauna comentariile domniei sale la retetele postate, pentruca se vede ca stie foarte bine ce spune, de fiecare data. Urmati indemnul formulat de dansa, va va prinde bine. Am mancat chiftele facute de bunica, mama, sora, sotie si toate le preparau in acest mod. Si, intradevar, fara usturoi.
Dragelor ! Chiftele cu sos noi romanii le am facut dintotdeauna asa cum a scris Constanta ! Luati de citit ! Ce ati postat voi sunt alte retete imbunatatite ! Adica aceiasi Marie dar cu mai multe palarii ! Nu mai sariti ca hienele ! Nu poti face in gustul omului !
Comentarii (11):
Sunt f, gustoase; le fac adesea pentru unul dintre nepoți, eu fiind un bunic de peste 74 ani.
Nu cumpar carne tocata niciodata . Cand cumpar carne ,este foarte important sa o speli bine bucata intreaga , apoi o tai si o toci .Carnea trece prin multe maini .
Foarte bune
Nu sunt de acord cu tine constanta_s2014 nu se pune la sos numai bulion, se poate adauga l si morcov taiat in cubulete mici sau dat pe razatoare, cartof dat pe razatoare pui tu ca sa-ti iasa mai multe , pentru a fi mai fragede se poate pune paine inmuiata in lapte. In concluzie chiftelele se fac cu: carne tocata, oua, ceapa si,sau usturoi pesmet sau paine inmuiata in lapte si stoarsa, sare piper,boia dulce optional si patrungel verde tocat marunt.
Nu sunt de acord deloc de acord cu constanta_s 2014... cum să pui la sos doar bulion si sos... Păi mănânci chiftele cu bulion? Da, se pun și cartofi, puțină + USTUROI. La cum ai descris tu chiftele, Constanța, ești 0 la gătit... mi-ar fi silă să mănânc chiftelele tale cu bulion
Gustossss
Ff bune
ff bune
Toata stima pentru Dna. constanta_s2014 ! Urmaresc intotdeauna
comentariile domniei sale la retetele postate, pentruca se vede ca
stie foarte bine ce spune, de fiecare data.
Urmati indemnul formulat de dansa, va va prinde bine.
Am mancat chiftele facute de bunica, mama, sora, sotie
si toate le preparau in acest mod. Si, intradevar, fara
usturoi.
Dragelor !
Chiftele cu sos noi romanii le am facut dintotdeauna asa cum a scris Constanta !
Luati de citit !
Ce ati postat voi sunt alte retete imbunatatite ! Adica aceiasi Marie dar cu mai multe palarii !
Nu mai sariti ca hienele ! Nu poti face in gustul omului !
Arata bine am sa incerc si eu si am sa tin cont si de comentarii !!!