Chiftelute de vita cu sos rosu

Nu stiu cum sa le numesc altfel decat chiftelute, dar ele sunt sub forma sferica. Cand era mai tanar :) , mama facea ceva asemanator dar din carne de proc iar legumele le baga in carne. M-am decis sa le fac din vita si legumele sa le pun in sos. Sunt de parere ca in felul acesta poti simti gustul carnii.
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire45 min
- Prima data framanati carnea cu un strop de ulei de masline dupa care formati bile de marimea unei mingi de ping-pong sau un pic mai mari.
- Le veti praji intr-o tigaie cu 2-3 linguri de ulei pana sunt rumene, aproximativ 5-10 minute. Nu va faceti probleme daca nu sunt patrunse, se vor fierbe dupa aceea in sosul de rosii.
- Scoateti chiftelutele pe o farfurie, mai adaugati 2 linguri de ulei si caliti ceapa si ardeiul tocate cubulete mici, timp de 8-10 minute. Intre timp puneti rosiile si busuiocul intr-un blender si maruntiti pana totul devine un suc!
- Cand ceapa si ardeiul s-au calit, adaugati chiftelutele, sucul de rosii, condimentele si fierbeti totul la foc mic timp de 45 de minute, amestecand ocazional! Cand este gata adaugati patrunjelul si amestecati iarasi.
- Ca garnitura puteti sa faceti piure de cartofi, sau orez simplu!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!
Punctează această reţetă