Mai avem nevoie de niste condiment de legume, 2 catei de usturoi, maioneza de post, alte 7-8 cepe, foi de dafin, boabe de piper, boabe de mustar, otet.
Mai intai am pregatit soia: a dat-o intr-un clocot, cu condimentul de legume, sare si cu 2 catei de usturoi, dupa care a lasat-o la inmuiat. Cateva ore, caci a avut si altele de facut. Apoi a strecurat-o si scurs-o bine de apa.
Apoi a tocat cepele (alea 3 sau 4), le-a calit usor in ulei, dupa care, racorite, le-a dat prin masina de tocat, impreuna cu usturoiul, feliile de paine si verdeata.
A amestecat compozitia de ceapa cu soia si cu faina. Din jumatate de compozitie am pregatit o tavita cu drob de soia, iar din cealalta jumatate a format chiftele, pe care le-a copt in cuptor .
Mentionez ca si chiftelutele le-a pensulat cu ulei. A introdus tava in cuptor; dupa ce s-au rumenit pe o parte le-a intors si le-a mai lasat un pic la copt.
Restul de ceapa am taiat-o julienne si am pus-o la fiert cu 2 cani de apa, 1/2 cana otet, boabe de piper si de mustar, 2 foi de dafin.
Dupa un clocot-doua, a oprit focul si a strecurat ceapa. A amestecat cu maioneza de post si cu chiftelutele.