Cartofii se spala si se fierb in coaja 30 de minute, in apa cu sare. Intre timp se taie ceapa nu prea marunt, se taie bucatele cabanosul si slanina afumata si se pun toate la calit in ulei pana cand ceapa se moaie si se rumenesc carnatii si slanina.
Dupa ce se racesc cartofii, se curata de coaja, se taie felii mai marisoare si se pun intr-o tava unsa bine cu ulei sau cu unt, se da sare si piper apoi se pune deasupra amestecul de ceapa, slanina si carnati.
Usturoiul curatat si taiat bucatele se presara peste compozitia din tava. Cu dosul lingurii se fac 4 sau 8 cuiburi si se sparg ouale. A pus doar 4 oua, ca era seara si mi s-a parut si asa mancarea destul de consistenta.
La urma se pune parmezanul ras si se da tava la cuptorul bine incins in prealabil aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt gata ouale si este topit parmezanul de deasupra.
Mancarea asta, asa cum am facut-o eu, are lejer cam 300 de calorii la suta de grame, deci vreo 800-1000 de calorii per portie. Daca sunteti la regim, 100-150 de grame de pofta ajung. Cam atat mi-a pus si e in farfurie.
Comentarii:
Cool