Cnd spui sare si piper dupa gust, m-am lamurit ... cati clienti atatea gusturi ... in general retetele adevarate sunt foarte precise, iar produsul lor este foarte gustos sau il injuri pe cel care ti-a dictat reteta ... pentru carnati se amesteca pulpa de porc doua treimi si una grasime ... numarul unu ... se toaca bine carnea si mai putin slanina, altii lasa si carnea ceva mai mare ... oasele de la pulpa si soriciul de pun la fiert... timp in care lasi carnea tocata cateva ore la scurs ... abea dupa aceasta operatiune se amesteca cu gtasimea ... gelatina inlocueste apa care sa scurs din carne ... iata cele mai uzuale condimente pentru o portie de un kilogram si jumatate de tocatura ... sase lingurite usturoi bine pisat, doua lingurite sare fina, doua piper, doua cimbru macinat, doua chmen si eventual o jumatate de nucsoara rasa ... boia de ardei, sale lingurite, trei iuti si trei dulci ... inca un condiment fara de care mai bine te lasi pagumas, da cata faci carnati sau mititei, este salistre (salpetru de Cile), greu de procurat dar nu imposibil ... sre foloseste foarte precis un gram pe kilogram de tocatura ... adio sin-am alte cuvinte de cat pofta buna !
Comentarii:
Mai simplu nu se putea explica
O s-o prepar
Cnd spui sare si piper dupa gust, m-am lamurit ... cati clienti atatea gusturi ... in general retetele adevarate sunt foarte precise, iar produsul lor este foarte gustos sau il injuri pe cel care ti-a dictat reteta ...
pentru carnati se amesteca pulpa de porc doua treimi si una grasime ... numarul unu ... se toaca bine carnea si mai putin slanina, altii lasa si carnea ceva mai mare ... oasele de la pulpa si soriciul de pun la fiert... timp in care lasi carnea tocata cateva ore la scurs ... abea dupa aceasta operatiune se amesteca cu gtasimea ... gelatina inlocueste apa care sa scurs din carne ... iata cele mai uzuale condimente pentru o portie de un kilogram si jumatate de tocatura ... sase lingurite usturoi bine pisat, doua lingurite sare fina, doua piper, doua cimbru macinat, doua chmen si eventual o jumatate de nucsoara rasa ... boia de ardei, sale lingurite, trei iuti si trei dulci ... inca un condiment fara de care mai bine te lasi pagumas, da cata faci carnati sau mititei, este salistre (salpetru de Cile), greu de procurat dar nu imposibil ... sre foloseste foarte precis un gram pe kilogram de tocatura ... adio sin-am alte cuvinte de cat pofta buna !