Din faina, pudra de migdale, oua, zahar, sare, unt/untura si vin se framanta un aluat fin care se infasoara in folie de plastic si se lasa la frigider pentru 30 de minute.
Dupa ce s-a racit se intinde intr-o foaie subtire se taie discuri rotunde ori in forma de elipsa se infasoara discurile de aluat in jurul formelor de cannoli si de aici se pot prepara in 2 feluri se prajesc in baie de ulei pana se rumenesc frumos pt aproximativ 15 minute, se dau la cuptorul incins in prealabil la 375F, nu inainte de le unge cu albus si presara cu migdalele macinate.
Si intr-un caz si-n altul se lasa la racorit si se desfac de pe forma, cu atentie sa nu se rupa ricotta scursa de apa se amesteca bine cu 100ml frisca si eventual zahar vanilat (1 plic) ori o lingura de Marsala se pot orna cu glazura de ciocolata si fistic macinat sau numai fistic, ori nuci ori picaturi de ciocolata.
Comentarii:
Cred sunt delicioase !!