Se taie varza fideluta si se freaca cu o lingurita cu sare. Orezul se caleste in o lingura cu ulei, se adauga 500 ml apa si se lasa la foc potrivit pana orezul suge toata apa.
Cand este gata, condimentam cu sare si piper. Se caleste ceapa tocata marunt in putin ulei, se adauga varza si se amesteca bine. Se lasa pe foc pentru 10 minute dupa care stingem focul.
Adaugam verdeta tocata marunt, smantana, oualele, 2 linguri cu pesmet si condimentam cu sare si piper.
Ungem o forma termorezistenta cu ulei, presaram 2 linguri cu pesmet, aranjam un rand de varza, un rand de orez, iar un rand de varza, unul de orez si la sfarsit unul de varza.
Presaram 2 linguri cu pesmet deasupra si se da la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste pentru ~ 30 minute. Se serveste cu smantana.
Comentarii:
Pare a fi buna, dar parca tot cu carnita sau a la Cluj ar fi mai gustoasa.
Dar...aici e vorba de o budinca.